21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο γυναικολόγος και ομιλητής στο 1ο Συνέδριο Γονιμότητας Κωνσταντίνος Πάντος δίνει εξηγήσεις για το σποτ: “Σκληρό, αλλά λέει την ωμή αλήθεια. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με γυναίκες 40-45 που δεν γνωρίζουν τα όρια που θέτει η φύση” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Τη δική του άποψη για το σποτ του 1ου Συνεδρίου Γονιμότητας, που προκάλεσε σάλο και κατακραυγή, εξέφρασε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open, ο Κωνσταντίνος Πάντος.

O γυναικολόγος και ομιλητής, ο οποίος έπεισε την Καίτη Γαρμπή να πάρει μέρος στην εκδήλωση, ανέφερε: «Αγγίξαμε ευαίσθητες χορδές. Οι γυναίκες στη σύγχρονη ζωή φτάνει σε ηλικίες πάνω από τα 40 για να αποκτήσει παιδί. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με γυναίκες 40-45 που δεν γνωρίζουν τα όρια που θέτει η φύση».

«Σκληρό, αλλά λέει την ωμή αλήθεια»

«Θυμάμαι γυναίκα που με επισκέφθηκε, όμορφη και με καριέρα, και ήθελε παιδί και όταν της ανακοίνωσα ότι έχει μπει σε εμμηνόπαυση δεν το ήξερε. Αυτή η άγνοια φαίνεται και σε έρευνα της MRB. Όταν είδα το σποτ, ήταν κάπως σκληρό, αλλά έλεγε την ωμή αλήθεια», είπε ο Κωνσταντίνος Πάντος.

“Σε ερώτημα στην έρευνα σε ποια ηλικια νομίζουν οτι μειώνεται η γονιμότητά τους, το 50% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπαν ότι μειώνεται κάπως σε ηλικίες άνω των 40, όταν τα όρια της εμμηνόπαυσης, όπως τα ξέρουμε εμεις, λένε οτι η γυναικα μετά τα 40 μπαινει σε εμμηνόπαυση. Η ωμή αλήθεια είναι οτι μετά τα 40 σε οποιαδήποτε στιγμή μια γυναίκα μπορεί να μπει σε εμμηνόπαυση”.

«Μας το έφτιαξε μία γυναίκα δημοσιογράφος μου φάνηκε καλό, πέρασε από ΕΣΡ και άρεσε και σε άλλο κόσμο», συνέχισε.

«Είναι άσχημο να σχηματίζεται μία άσχημη αντίληψη και να μην ακούσουν ορισμένοι άνθρωποι ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της προσπάθειας», υποστήριξε.

Απέσυρε την αιγίδα η ΠτΔ – Τo tweet Λιβάνιου για ΕΡΤ και ΑΠΕ

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021.

Αντίστοιχα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θοδωρής Λιβάνιος, ανακοίνωσε μέσω twitter ότι και η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας.

Καίτη Γαρμπή: «Ντροπή»

«Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω Πριν από λίγο όμως, είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην. Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι της αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης. Ντροπή! Δε θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης δεν θα είμαστε εκεί», επισήμανε με ανάρτησή της στο Instagram η Καίτη Γαρμπή.

"google ad"

Πέννυ Μπαλτατζή: Λυπάμαι για τη σαπίλα αυτή

Από την πλευρά της η Πέννυ Μπαλτατζή -η οποία είχε λάβει μέρος σε ένα από τα πρώτα βίντεο για αυτή την προωθητική κίνηση κατά της υπογονιμότητας στην Ελλάδα- έγραψε στο instagram:

«Εμένα μου είπαν να πω τι σημαίνει το παιδί μου για μένα και να μιλήσουμε με αγάπη σε αυτούς που θέλουν να γίνουν γονείς (που θέλουν επαναλαμβάνω) ώστε να μη χάσουν την ελπίδα τους. Δεν υποστηρίζω την υποβοηθούμενη αναπαραγωγική μέθοδο παρά μόνο όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν υποστηρίζω πως δεν είναι κάποιος ολοκληρωμένος χωρίς την ύπαρξη παιδιού. Δεν υποστηρίζω το συνέδριο. Λυπάμαι για τη σαπίλα αυτή. Λυπάμαι που εξαπατήθηκα.

Μπάγια Αντωνοπούλου: «Ζήτησα να αποσυρθεί άμεσα το βίντεό μου»

«Πριν λίγο καιρό μου ζητήθηκε να συμμετάσχω στην προώθηση για το #συνεδριο γονιμότητας.

Και πραγματικά, το έκανα με μεγάλη χαρά, γιατί πιστεύω ότι η ενημέρωση σε θέματα τόσο σοβαρά όπως η υπογονιμότητα πρέπει να στηρίζεται με κάθε τρόπο. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι η συγκεκριμένη δράση θα προωθηθεί μέσω ενός προσβλητικού σποτ για το γυναικείο φύλο. Δεν ξέρω αν θα μπορώ αργότερα να κάνω παιδιά ή αν θα θέλω αργότερα να κάνω παιδιά. Ξέρω όμως πως δεν θέλω να συμμετέχω σε κάτι που «αναπαράγει» ενοχικά συναισθήματα και στερεοτυπικές αναφορές. Ζήτησα να αποσυρθεί άμεσα το βίντεό μου», επισήμανε σε σχετική ανάρτηση η Μπάγια Αντωνοπούλου, η οποία είχε επίσης λάβει μέρος σε σποτ.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...