17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης ζητά από την Περιφέρεια Κρήτης να φτιάξει τον δρόμο από Χανιά ως Κίσσαμο

Ημερομηνία:

Επιστολή έστειλε προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Φραγκάκης, ζητώντας την άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στην ΠΕΟ Χανίων – Κισάμου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Σε λίγους μήνες ξεκινάει η τουριστική περίοδος η οποία αποτελεί ένα ακόμα στοίχημα για την χώρα και την Κρήτη. Το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού με μία σειρά πρωτοβουλιών προετοιμάζεται εντατικά για το 2020 με κεντρικό στόχο την ποσοτική αύξηση του τουριστικού ρεύματος αλλά και την ποιοτική αναβάθμισή του.

Μία από τις βασικότερες προϋποθέσεις επιτυχίας του εγχειρήματος, όμως, είναι η βελτίωση βασικών δημόσιων υποδομών, ειδικά στο νομό Χανίων ο οποίος αν και αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό, υστερεί εδώ και αρκετά χρόνια σε αυτόν τον τομέα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Παλαιά Εθνική Οδός Χανίων –Κισάμου ειδικά στο τμήμα από τον Σταλό έως τον Πλατανιά. Ένας δρόμος ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της πλέον πολυσύχναστης περιοχής του νομού, αποτελεί βασικό οδικό άξονα διέλευσης όχι μόνο για τουρίστες αλλά και για κατοίκους, εργαζόμενους και επαγγελματίες της περιοχής που όμως τους τελευταίους πολλούς μήνες βρίσκεται δυστυχώς σε εξαιρετικά κακή κατάσταση.

Πέραν της επικινδυνότητας του οδοστρώματος, η άθλια κατάσταση του δρόμου αποτελεί ευθεία δυσφήμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Μίας περιοχής όπου έχουν γίνει ιδιωτικές επενδύσεις εκατομμυρίων σε όλους τους τομείς του τουρισμού, στη διαμονή, την εστίαση, τις υπηρεσίες. Δυστυχώς το χάσμα μεταξύ των πολυδάπανων ιδιωτικών επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και των δημόσιων επενδύσεων στις υποδομές που δεν έχουν πραγματοποιηθεί αυξάνεται, αντί να μειώνεται. Το γεγονός αυτό αποδυναμώνει τις προσπάθειες για συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος ειδικά σε ανεπτυγμένους προορισμούς όπως είναι τα Χανιά.

Το οικονομικό κόστος της τεχνικής παρέμβασης που χρειάζεται να γίνει στην ΠΕΟ είναι μηδαμινό σε σχέση και με τα κονδύλια που έχουν διατεθεί στους ΟΤΑ για τις ζημιές του προηγούμενου χειμώνα και ακόμα πιο μικρό σε σχέση με τα συνολικά έσοδα που αποφέρει ο τουρισμός στην περιοχή και τον νομό. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να περάσει άλλη μία τουριστική περίοδος χωρίς να βελτιωθεί η κατάσταση του οδοστρώματος. Στο χέρι σας είναι έστω και τώρα να αναλάβετε πρωτοβουλίες ώστε να προχωρήσει και να υλοποιηθεί άμεσα το έργο το οποίο είναι απολύτως αναγκαίο όχι μόνο για τους χιλιάδες ξένους επισκέπτες αλλά και για τους πολίτες που ζουν κι εργάζονται στην περιοχή.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Φραγκάκης

Γενικός Γραμματέας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...