23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Γ. Χατζημαρκάκης για φυσικό αέριο και μνημόνιο Κύπρου

Ημερομηνία:

Ο Ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας (FDP) και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) Γιώργος Χατζημαρκάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση: Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα για το μνημόνιο της Κύπρου, οι  λέξεις αέριο (gas) και πετρέλαιο (gasoil) εμφανίζονται δώδεκα φορές, περιγράφοντας τη σύνδεση του ορυκτού πλούτου με τα μέτρα λιτότητας. Όλοι θυμόμαστε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι κατά τη διάρκεια των δυο Eurogroup απαξίωναν το φυσικό αέριο και δεν αποδέχονταν τη συνεισφορά του ορυκτού πλούτου ως μέρος της λύσης, ώστε να αποφευχθεί η καταστρατήγηση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, με το κούρεμα των καταθέσεων. Ξαφνικά, θυμήθηκαν το ρόλο που θα διαδραματίσει ο ορυκτός πλούτος της Κύπρου στο οικονομικό της μοντέλο.

Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ περαιτέρω στη βάση μόνο δημοσιευμάτων. Θα ήθελα όμως να κάνω έκκληση στη Κυπριακή Δημοκρατία να αποσυνδέσει τον ορυκτό της πλούτο, από μια δανειακή σύμβαση που θα καταστήσει την Κύπρο δέσμια της Ευρωπαϊκής «αλληλεγγύης»  όπως αυτή διαμορφώνεται…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...