19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ο Δήμος Ηρακλείου καταγράφει την κινητή περιουσία των πολιτών και προχωρά σε κατασχέσεις!

Ημερομηνία:

Με παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ηρακλείου η δημοτική παράταξη “Ενεργοί Πολίτες” ενημερώνει ότι ο Δήμος Ηρακλείου ήδη προχωρά τις διαδικασίες καταγραφής της κινητής περιουσίας πολιτών για να ξεκινήσει τις κατασχέσεις. Οι “Ενεργοί Πολίτες” ζητούν να ενημερωθούν για το πόσοι πολίτες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατάσχεσης, πώς αντιμετωπιζόταν η συγκεκριμένη κατάσταση τα προηγούμενη χρόνια και αν εξετάζετε η δυνατότητα διεκδίκησης νομοθετικής ρύθμισης σε συνεργασία με άλλους δήμους της χώρας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης έχει ως εξής:

Τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμος, έχει ξεκινήσει διαδικασίες καταγραφής κινητής περιουσίας συμπολιτών μας λόγω οφειλών τους με στόχο τις κατασχέσεις. Η προβαλλόμενη αιτιολογία περί της μη παραγραφής αυτών των οφειλών σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες ενέργειες.

Στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης και φτωχοποίησης οι Δήμοι πρέπει να είναι δίπλα στους δημότες και αρωγοί στις προσπάθειες της αντιμετώπισης των οικονομικών δυσκολιών τους. Οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να βρίσκουν συμμάχους από την τοπική αυτοδιοίκηση. Δυστυχώς οι ενέργειες της δημοτικής αρχής δεν κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση αλλά στην αντίθετη.

Τέτοια φαινόμενα, χρεών που ήταν στο όριο υπήρχαν και παλαιότερα. Ο δήμος πρέπει να αντιμετωπίσει πολιτικά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να βρει λύση που και τους συνδημότες μας να ανακουφίζει αλλά και τα δικαιώματα του δήμου να εξασφαλίζει.

Με την παρέμβαση μας αυτή ζητάμε:

Α. Να μας ενημερώσετε (αριθμητικά) πόσοι συμπολίτες μας έχουν χρέος που είναι σε διαδικασία να καταστεί ληξιπρόθεσμο. Να υπάρχει μια κατηγοριοποίηση ανάλογα με το ύψος του χρέους και τις αιτίες αυτών (πρόστιμα, τέλη, κλπ)

Β. Αν τα τελευταία χρόνια είχαν παρουσιαστεί τέτοια αντίστοιχα φαινόμενα και πως είχαν αντιμετωπιστεί

Γ. Τι σκέφτεστε να κάνετε ώστε να σταματήσουν αμέσως οι παραπάνω ενέργειες καταγραφής κινητής περιουσίας με στόχο την κατάσχεση. Επειδή αντίστοιχα φαινόμενα θα υπάρχουν στους Δήμους όλης της χώρας, εξετάζετε την δυνατότητα να ζητηθεί μία νομοθετική ρύθμιση, μέσω και της ΚΕΔΕ ώστε να σταματήσουν αυτές οι ενέργειες;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ