Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος συμμετέχει στην Ελληνογερμανική Συνέλευση μόνο εφόσον τεθεί το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων

Κανένα σχόλιο

Έναν όρο έθεσε ο δήμος Μινώα Πεδιάδος για να παραστεί στην 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση τον οποίο και γνωστοποιεί με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου.

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν πως στην συνέλευση θα πρέπει να τεθεί το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων αλλιώς δεν πρόκειται κανείς να παραστεί.

Δείτε αναλυτικά το ψήφισμα:

"Sponsored links"

«Στο Αρκαλοχώρι σήμερα Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας λαμβάνοντας υπόψη του τις πυρπολήσεις, καταστροφές και λεηλασίες των χωριών της Κρήτης, τις αρπαγές προϊόντων, τις εκτελέσεις 5.000 και πλέον Κρητικών, την καταναγκαστική εργασία που υποβλήθηκε ο πληθυσμός του νησιού ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου τα χρόνια 1941-1944 και την ολοσχερή καταστροφή των υποδομών, δηλώνουμε ότι :

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για διεκδίκηση 280 δις για τις Γερμανικές αποζημιώσεις όπως δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής, ότι θα πράξουν άμεσα και ζητάμε από τους εκπροσώπους μας στην Αυτοδιοίκηση που θα συμμετέχουν, να θέσουν στην 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Δήμαρχος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν θα παραστούν στη Συνέλευση».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις