Ο Δήμος Ρεθύμνου εισέπραττε παράνομα πρόστιμα από κλήσεις – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

Κανένα σχόλιο

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Σταύρος Βουρβαχάκης και Γιώργος Σταράκης του Δήμου Ρεθύμνου με δελτίο τύπου τους ενημερώνουν για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν για να διαγράψουν παράνομα πρόστιμα από κλήσεις:

Μετά από έρευνα διαπιστώσαμε ότι η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου εισέπραττε από εκατοντάδες συνδημότισσες και συνδημότες παράνομα πρόστιμα από κλήσεις σε οχήματα.

Κάνουμε γνωστό ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με αίτησή τους στο Δήμο να ζητήσουν αντίγραφα των κλήσεών τους και εφόσον αναγράφονται σε αυτές λανθασμένα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα στοιχεία που αφορούν τον προσδιορισμό του οχήματος (αριθμός κυκλοφορίας, είδος, χρώμα), τον παραβάτη οδηγό, την διαπραχθείσα παράβαση και τον μη προσδιορισμό της ακριβούς θέσης του οχήματος να ζητήσουν την διαγραφή των προστίμων.

"Sponsored links"

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο ίδιος ο Δήμος δεν κάνει ξεκαθάρισμα των κλήσεων και να διαγράψει εξ αρχής τις κλήσεις με τα λανθασμένα στοιχεία. Γιατί ο δημότης θα πρέπει να υποστεί αυτή τη ταλαιπωρία προκειμένου να διαγράψει τα πρόστιμα από κλήσεις. Η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη διαδικασία είναι αντίθετη στην αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών.

Ηλικιωμένοι, άτομα ΑΜΕΑ, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν γράμματα τις περισσότερες φορές είναι αδύνατο να προσέλθουν στην Οικονομική Υπηρεσία στο Άδελε προκειμένου να ζητήσουν αντίγραφα των κλήσεών τους και να κάνουν την αίτηση διαγραφής των προστίμων τους, αν συντρέχει αυτή η περίπτωση. Έτσι πληρώνουν χρηματικά ποσά και σε κάποιες περιπτώσεις μπλοκάρεται και ο ΑΦΜ τους στην εφορία.

Ρέθυμνο 11/10/2018 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις