Ο Δήμος Ρεθύμνου πήρε το πρώτο βραβείο μεταξύ των ελληνικών πόλεων για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019”

Κανένα σχόλιο

Το πρώτο βραβείο κέρδισε ο Δήμος Βραβεία μεταξύ των ελληνικών συμμετοχών στην Εκστρατεία «Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 2019» στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων.

Σε σχεττική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των Μεγάλων Πόλεων απονεμήθηκε στο Δήμο Ρεθύμνου, στη διάρκεια της τελετής βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών στην Εκστρατεία «Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Κινητικότητας 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της π. Πέμπτης, στο Περιστύλιο του Ζαππείου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και άλλων Υπουργείων καθώς και στελεχών της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

"Sponsored links"

Ο Δήμος Ρεθύμνου κατέκτησε μία ακόμη διάκριση, σε πανελλήνιο επίπεδο, σε μια σημαντική διοργάνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Πράσινου Ταμείου και της Επιτροπής Ολυμπίων Κληροδοτημάτων του Ζαππείου Μεγάρου, ως «φωτεινό παράδειγμα βιώσιμου αστικού Δήμου που με τις καινοτόμες ιδέες και τη δημιουργικότητά του εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες του και αναδεικνύει τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.»

Ως γνωστόν, το Ρέθυμνο αξιολογήθηκε θετικά από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον π. Μάϊο και κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, ανάμεσα σε 3.136 ευρωπαϊκές πόλεις που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019, με θέμα το «Ασφαλές περπάτημα – ασφαλής ποδηλασία».

Το Ρέθυμνο, διακρίθηκε πανευρωπαϊκά στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων και η Καρδίτσα στην κατηγορία των μικρών πόλεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ρεθύμνου διοργάνωσε και υλοποίησε, σε συνεργασία με περισσότερους από 34 φορείς της πόλης μας, συνολικά σαράντα (40) δράσεις με επίκεντρο την βιώσιμη κινητικότητα, την ηλεκτροκίνηση, τους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, την ενθάρρυνση του ποδηλάτου και της πεζοπορίας κλπ., κατά το χρονικό διάστημα 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2020 τον π. Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Στην προχθεσινή τελετή βράβευσης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Χ. Μαρινάκης παρέλαβε το 1ο Βραβείο για το Δήμο Ρεθύμνου από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη ενώ στο πλαίσιο της παρέμβασής του αναφέρθηκε συνοπτικά στις κυριότερες πρωτοβουλίες και στα έργα του Δήμου στο συγκεκριμένο τομέα, δίδοντας παράλληλα και το στίγμα του μελλοντικού σχεδιασμού και του οράματος του Δήμου Ρεθύμνου για τη βιώσιμη ανάπτυξη και αστική κινητικότητα.

Στην τελετή βράβευσης, συμμετείχαν από πλευράς Δ.Ρ. μαζί με τον Δήμαρχο, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων & κυκλοφοριακών θεμάτων του Δ.Ρ. κ. Άγγελος Μαλάς, ο Πρ/νος κ. Νίκος Βώβος και το στέλεχος Τμήματος Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ευρ. Προγραμμάτων κ. Μάριος Δρετουλάκης ενώ παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Ρεθύμνου / π. Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και η Πρόεδρος Συμβολαιογράφων Κρήτης και σύζυγος Δημάρχου Ρεθύμνου κα Αναστασία Δρανδάκη».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live