Ο Δήμος Χανίων απαντά στους “Ποδηλάτρεις” για την πολιτική του σε σχέση με το ποδήλατο και τους κοινόχρηστους χώρους: Είχαμε 64 δημοτικούς αστυνομικούς, τώρα έχουμε μόλις 6 υπαλλήλους

Κανένα σχόλιο

Διάλογο άνοιξε ο Δήμος Χανίων με τη συλλογικότητα “Ποδηλάτρεις” σχετικά με το κατά πόσο είναι υποχείριο επιχειρηματιών και αν, τελικώς, γίνονται αυτά που πρέπει για την προάσπιση των δημόσιων χώρων αλλά και σε σχέση με τον σχεδιασμό για τους ποδηλατόδρομους.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ποδηλάτρεις με κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα ανέφεραν ότι από τη στιγμή που δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, “χάνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο και τα λεγόμενα του Δημάρχου” ενώ έθεσαν το ερώτημα:

“Είναι ο Δήμαρχος όμηρος των καταστηματαρχών στα Χανιά; Ποιοί αποφασίζουν τέλος πάντων για τους ελεύθερους χώρους;”

"Sponsored links"

Σύμφωνα με το κείμενο – απάντηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, η σημερινή δημοτική αρχή  “είχε το θάρρος να περάσει κανονισμό που θέτει ουσιαστικούς και περιοριστικούς κανόνες στην παραχώρηση τραπεζοκαθισμάτων και στην έκθεση εμπορευμάτων στα πεζοδρόμια” ενώ σημειώνει ότι έχει μειωθεί δραματικά ο αριθμός του προσωπικού από 64 δημοτικούς αστυνομικούς και μόλις 6 υπαλλήλους, κάτι που κάνει εξαιρετικά δύσκολη την εφαρμογής όσων έχουν αποφασιστεί.

Αναφέρεται πιο αναλυτικά στο σχετικό δελτίο τύπου:

Με αφορμή την όχι και τόσο ευγενική επιστολή των ανωνύμων συμπολιτών μας με την υπογραφή «ποδηλάτρεις», μας δίνεται η ευκαιρία να πούμε ορισμένα πράγματα για την πολιτική μας στο θέμα του ποδηλάτου.

Δεν έχουν αντιληφθεί φαίνεται, σχετικά με την κατάληψη του δημοσίου χώρου, ότι είμαστε η μόνη Δημοτική Αρχή που είχε το θάρρος να περάσει κανονισμό που θέτει ουσιαστικούς και περιοριστικούς κανόνες στην παραχώρηση τραπεζοκαθισμάτων και στην έκθεση εμπορευμάτων στα πεζοδρόμια.

Η προσπάθεια δε της μικρής σε αριθμό υπαλλήλων υπηρεσίας του Δήμου, που ελέγχει τους δημόσιους χώρους, είναι τεράστια και τα αποτελέσματα εμφανώς καλλίτερα από το παρελθόν, χωρίς να έχουμε φτάσει ακόμα στο επιθυμητό σημείο.

Θα είχαμε φτάσει ήδη, αν διαθέταμε 64 δημοτικούς αστυνομικούς, όπως ίσχυε μέχρι το 2013 στο Δήμο Χανίων, αλλά δυστυχώς διαθέτουμε μόνο 6 φιλότιμους υπαλλήλους της οικονομικής μας υπηρεσίας.

Όσο για τον σχεδιασμό που παρουσιάσαμε, την πράσινη διαδρομή από Τζανακάκη μέχρι Σκαλίδη που περιλαμβάνει και ποδηλατόδρομο, θα θέλαμε να θυμηθούν πότε κάποια Δημοτική αρχή στο παρελθόν, ασχολήθηκε όπως εμείς με βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη και την δημιουργία ποδηλατοδρόμων.

Έχουμε εξηγήσει επανειλημμένως με τους μηχανικούς του Δήμου, τους λόγους που αυτή η ποδηλατική διαδρομή συνεχίζεται προς τα δυτικά μέσω της οδού Μουσούρων, είτε μέσω της οδού Χάληδων, ώστε να συναντήσουν την Πειραιώς. Το τμήμα δε της Πειραιώς που προτείνουν για διασύνδεση με Σκαλίδη, δεν μπορεί να συνδεθεί για τεχνικούς λόγους. Η Πειραιώς δεν διαθέτει το κατάλληλο πλάτος, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την συμπλήρωση του υφιστάμενου ποδηλατοδρόμου .

Η φιλική προς το ποδήλατο πολιτική της παρούσας Δημοτικής Αρχής, αποδεικνύεται με πολλούς ακόμα τρόπους.

"Sponsored links"

– Από την διαδρομή για πεζούς και ποδήλατα που θα ξεκινάει από την γέφυρα Κλαδισού- πάρκου Αγίων Αποστόλων, την οποία έχουμε σχεδιάσει και βρίσκεται στην χρονοβόρο φάση των εγκρίσεων από τις υπηρεσίες του κράτους.

– Από τον παραλιακό της Νέας Χώρας, όπου έχει προτεραιότητα ο ποδηλάτης έναντι των άλλων οχημάτων και που θα διασυνδεθεί με το πάρκο των Αγίων Αποστόλων,

– Από την εγκατάσταση των κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Η σύγκριση με την πόλη του Ρεθύμνου είναι επίσης ατυχής, γιατί η διαδικασία αναπλάσεων εκεί, έχει ξεκινήσει πριν τουλάχιστον 16 χρόνια και οι ποδηλατόδρομοι ενσωματώθηκαν στον σχεδιασμό πριν 12 χρόνια.

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε μία Δημοτική Αρχή που ακόμα δεν έχει συμπληρώσει 4 χρόνια και ήδη από την πρώτη μας θητεια, έχουμε κάνει μεγάλα βήματα και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα διαθέτουμε τους πρώτους ποδηλατόδρομους και φαρδιά πεζοδρόμια τα οποία θα επεκταθούν σε όλο το κέντρο στην συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση, προτιμάμε να επικρινόμαστε για πράγματα και δράσεις που κάνουμε παρά για κάτι που δεν κάνουμε.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις