Ο Δήμος Χανίων προσφέρεται να φιλοξενήσει ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων – Φιλοξενία προσφύγων στο Παλιό Ψυχιατρείο – Επιστολή Τ. Βάμβουκα στον Γ. Μουζάλα

Κανένα σχόλιο

Με επιστολή του στον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ενημερώνει για την πρόθεση του Δήμου Χανίων να φιλοξενήσει ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων.

Η Επιστολή του Δημάρχου Χανίων:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

"Sponsored links"

Στις δύσκολες αυτές ώρες, κατά τις οποίες μια πρωτόγνωρη ανθρώπινη τραγωδία εκτυλίσσεται στη χώρα μας, είναι αυτονόητο το καθήκον όλων των φορέων της Πολιτείας να συνδράμουμε με οποιοδήποτε τρόπο και στο μέτρο του δυνατού στην αντιμετώπισή της. Σε αυτό το πνεύμα θα ήθελα με την παρούσα επιστολή να θέσω υπ’ όψιν σας τη διάθεση του Δήμου μας να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων υιοθέτησε μεταξύ άλλων ενεργειών την εισήγησή μου για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων.

 Ειδικότερα, οι εικόνες των ανήλικων παιδιών που έχουν βρεθεί ασυνόδευτα στη χώρα μας, επιβάλλουν την παροχή κάθε είδους αρμόζουσας βοήθειας από όποιον έχει σχετική δυνατότητα. Με πλήρη, επομένως, συναίσθηση του ανθρωπιστικού καθήκοντος σας καταθέτω την πρόθεση και την ετοιμότητα του Δήμου Χανίων να αναλάβει με δικές του δυνάμεις τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων που οι υπηρεσίες σας έχουν εντοπίσει και καταγράψει.

 Αντιλαμβανόμενος τις ιδιαιτερότητες του ειδικού καθεστώτος προστασίας, που αφορά την εξαιρετικά ευάλωτη αυτή ομάδα προσφύγων και μεταναστών, προσβλέπουμε φυσικά στη στενή συνεργασία και την καθοδήγηση των υπηρεσιών σας για την υλοποίηση της πρότασής μας. Οι υπηρεσίες του Δήμου μας είναι άμεσα στη διάθεσή σας για την εξειδίκευση της πρότασής μας, ώστε να είναι σύμφωνη προς τις καθορισμένες από το νόμο και τις διεθνείς συνθήκες προϋποθέσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών.

Σας εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας,

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Χανίων

Η θέση του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα για την Ειδομένη αλλά και ο εν γένει σχεδιασμός σε περίπτωση φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων όπως και κατά το παρελθόν:

«Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες τις τελευταίες εβδομάδες μιας διαρκώς επιδεινούμενης πραγματικότητας που αφορά τη διέλευση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων πολέμου από τη χώρα μας. Ειδικότερα μετά από τις αρνητικές εξελίξεις με τις μονομερείς ενέργειές γειτονικών χωρών αλλά και χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η κατάσταση στα βόρεια σύνορα βρίσκεται στα όρια ανθρωπιστικού συναγερμού. Οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στο πέρασμα της Ειδομένης έχουν άμεση ανάγκη τροφίμων, ρούχων και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης.

 Για αυτό το λόγο προχωρούμε στην άμεση συγκέντρωση των αναγκαίων ειδών και την αποστολή τους στην Ειδομένη. Ο Δήμος θα συμβάλει με πιστώσεις από τον προϋπολογισμό του ενώ θα αναλάβει να ορίσει συγκεκριμένα σημεία συγκέντρωσης προσφορών από τους δημότες και θα αναλάβει το κόστος μεταφοράς των ειδών.

"Sponsored links"

Παράλληλα προχωρούμε στην επικαιροποίηση του αιτήματος παραχώρησης κτηριακών εγκαταστάσεων του παλαιού Ψυχιατρείου Χανίων για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων που όπως φαίνεται και βάση της εμπειρίας του πρόσφατος παρελθόντος θα φθάσουν σε εμάς ενδεχομένως από τα νότια παράλια».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις