Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναζητά κατοικίες προς μίσθωση σε όλη την Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

O Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αναζητά διαμερίσματα και κατοικίες προς μίσθωση σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος HELIOS. Οι κατοικίες θα φιλοξενήσουν αποκλειστικά αναγνωρισμένους πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο στην χώρα.

Τι είναι το πρόγραμμα HELIOS;

Το πρόγραμμα HELIOS είναι ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει τους πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο στην Ελλάδα, στην ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και τους εταίρους του, με την υποστήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Sponsored links"

Συγκεκριμένα, οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που εγγράφονται στο πρόγραμμα λαμβάνουν:

  • Εξατομικευμένη υποστήριξη στην εύρεση κατοικίας και μηναία επιδότηση στέγασης με στόχο την αυτόνομη στέγαση τους σε διαμερίσματα με ενοικίαση απευθείας στο όνομά των ωφελούμενων.
  • Μαθήματα ελληνικών για να μπορούν να επικοινωνούν και να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό.
  • Στήριξη της απασχόλησης μέσω συμβουλευτικής υποστήριξης για να μπορούν να βρουν σταθερή και νόμιμη εργασία.

Ποιες είναι οι προδιαγραφές των κατοικιών προς αναζήτηση;

Οι κατοικίες που ενοικιάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Να είναι σε καλή κατάσταση και άμεσα διαθέσιμες.
  • Να προσφέρουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και υποδομές (δομές υγείας, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τράπεζα/ΑΤΜ, σούπερ μάρκετ, στάση αστικής/υπεραστικής συγκοινωνίας).
  • Να διαθέτουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά προς ενοικίαση.

Ενδιαφέρομαι να συνεργαστώ. Πού μπορώ να μάθω περισσότερα;

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα του ΔΟΜ και στη σελίδα του Οργανισμού στο Facebook.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις