Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για το επεισόδιο μεταξύ δικαστή και δικηγόρου

Κανένα σχόλιο

Με ψήφισμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων αφού εκφράζει την αποδοκιμασία του για το περιστατικό με την δικηγόρο η οποία υπήρξε θύμα βιαιοπραγίας από δικαστή, αιτείται της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο σχετικό ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με αφορμή το επεισόδιο που έλαβε χώρα στο Ειρηνοδικείο Χανίων την 23η-10-2018, εξέδωσε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:

"Sponsored links"

«Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, έχοντας ευθύνη για την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης, η οποία πρώτιστα διασφαλίζεται από την υποχρέωση των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης να εκτελούν τα καθήκοντά τους με βάση τους κανόνες που διέπουν το λειτούργημά τους, εκφράζει την αποδοκιμασία του για το περιστατικό, που έλαβε χώρα στο Ειρηνοδικείο Χανίων την 23η-10-2018 από δικαστικό λειτουργό εις βάρος δικηγόρου και μέλους του Συλλόγου μας.

O Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων έχει αιτηθεί τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως ορίζει ο νόμος».”

Να υπενθυμίσουμε ότι το επίμαχο περιστατικό συνέβη στις 23 Οκτωβρίου το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, μεταξύ δικηγόρου και δικαστή.

Πιο συγκεκριμένα, πολύ γνωστή δικηγόρος βρέθηκε στο γραφείο Ειρηνοδίκη σχετικά με υπόθεση ηλικιωμένης η οποία αντιμετώπιζε τον κίνδυνο έξωσης από το σπίτι που διαμένει.

Δίχως να έχει διευκρινηστεί τι ακριβώς συνέβη, αντί να βρεθεί μία λύση για την ηλικιωμένη, υπήρξε ένταση μεταξύ δικηγόρου και δικαστή με αποτέλεσμα ο δικαστής να σπρώξει τη γνωστή δικηγόρο και αυτή να πέσει στο πάτωμα τραυματίζοντας το πίσω μέρος της κεφαλής και χάνοντας τις αισθήσεις της.

Η δικηγόρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων όπου εξετάστηκε από γιατρό, ενώ έγινε και αξονική τομογραφία. Πάντως, η υγεία της δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις