Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων καταγγέλλει την “κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού”

Κανένα σχόλιο

Με μία σκληρή ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει και αυτός την αντίθεσή του σε αυτό που χαρακτηρίζει ως “κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού, όπως αυτά προβλέπονται ρητά στον ισχύοντα Σωφρονιστικό Κώδικα (άρθρα 35 και 58)».

Όπως σημειώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων:

«Το δικαίωμα στην εκπαίδευση για όλους ανεξαιρέτως αποτελεί σε κάθε περίπτωση συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και άρα αντίστοιχη υποχρέωση σεβασμού και προστασίας και από μέρους του Συστήματος Ποινικής Δικαιοσύνης, δηλαδή από την Πολιτεία και την Δικαιοσύνη.

"Sponsored links"

Η διάκριση σε βάρος των σχετικών δικαιωμάτων του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού, όπως και οποιουδήποτε τυχόν άλλου κρατούμενου, συνιστά στην επιεικέστερη περίπτωση απαράδεκτο επανακαθορισμό των σκοπών και των μέσων της ποινής τόσο σε επίπεδο γενικής όσο και σε επίπεδο ειδικής πρόληψης.

Αυτό όμως που εξίσου πρέπει να αποδοκιμαστεί είναι ο φόβος μετατροπής των φυλακών στην χώρα μας σε ‘αποθήκες ανθρώπινων ψυχών’, όπου η Πολιτεία ασκεί την τιμωρητική της πολιτική και η Δικαιοσύνη παρασύρεται σε εξυπηρέτηση ιδεολογικοπολιτικών σκοπιμοτήτων, οι οποίες όχι μόνο απέχουν, αλλά κυρίως παραβιάζουν το Νόμο και τις Αρχές του Κράτους Δικαίου. Όλα αυτά ισχύουν πολύ περισσότερο στις φυλακές και πτέρυγες φυλακών τύπου Γ’, που έχουν χαρακτηριστεί χώροι ‘εκτός δικαιωμάτων’.

Για να αντιμετωπιστούν οι άθλιες συνθήκες στις φυλακές της χώρας μας δεν απαιτούνται νέα καταστήματα κράτησης. Απαιτούνται προγράμματα επιμόρφωσης, εκπαίδευσης, αποτοξίνωσης και κοινωνικής επανένταξης».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις