19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο δικηγόρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάσης Καμπαγιάννης ομιλητής σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στα Χανιά

Ημερομηνία:

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση “Καταδίκη των νεοναζί – Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες” που οργανώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και στις 6μμ στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι επίσης οι:

Σεραφείμ Ρίζος, δάσκαλος, δημοτικός σύμβουλος Ανταρσία στα Χανιά

Αλί Μουσταφάογλου, ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων

Μέλος από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

Μέλος της Κατάληψης Ρόζα Νέρα

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης είναι ο συγγραφέας των βιβλίων:

  • Με τις μέλισσες ή με τους λύκους (εκδόσεις Αντίποδες, 2020), που περιέχει την αγόρευση του στη δίκη της ΧΑ.
  • Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό σήμερα – 30 ερωτήσεις και απαντήσεις για τους μετανάστες, το ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, 2012)
  • Συμμετέχει στο συλλογικό έργο Η πάλη για τη Δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής (Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, 2019)

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του και για το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να σημάνει συναγερμός! Η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, και μια σειρά συνδικάτα καλούν στάση εργασίας εκείνη την ημέρα και συγκέντρωση στις 9.30πμ στο Εφετείο. Η ΚΕΕΡΦΑ προετοιμάζει αυτή τη μεγάλη μέρα καταδίκης των νεοναζί με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, αντιρατσιστές και αντιφασίστες, κινήσεις γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ, το περιβαλλοντικό κίνημα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, κάθε δημοκράτης και δημοκράτισσα που στέκεται ενάντια στην φαιά πανούκλα του φασισμού, πρέπει να είμαστε εκεί! Απαιτούμε να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων και της Αριστεράς.

Να μπει τέρμα στην ασυλία που τους παρείχε ο κρατικός μηχανισμός. Να μην απαλλαγούν, ούτε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες, παίρνοντας ξανά το πράσινο φως για να βγουν από τις τρύπες τους, να εξασφαλίσουν εκατομμύρια χρηματοδότηση, να ανοίξουν γραφεία- ορμητήρια στις γειτονιές.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής μπορεί να βάλει φρένο σε όλες τις φασιστικές συμμορίες, από την Λέσβο μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας, τις οποίες αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού, για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας.

Τα εγκλήματα του Μητσοτάκη στη Μόρια έχουν ξεσηκώσει αντιρατσιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη. Όπως η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ξεσήκωσε το κίνημα Black Lives Matter στην Αμερική και όλο τον κόσμο, έτσι και τώρα οργανώνονται συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Μόρια παντού. Απλώνεται ένα κύμα φωνάζοντας: Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες, ανοίξτε τα σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση όλων των προσφύγων.

Στηρίζουμε τους πρόσφυγες, κυνηγάμε τους φασίστες!

"google ad"

Μία μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη φυλακή!

Όλες και όλοι έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη!

Όλες και όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...