Ο ΔΟΛ ζούσε πάνω από τις δυνατότητές του;

Κανένα σχόλιο

Τα «Νέα» δεν κυκλοφόρησαν σήμερα, το ίδιο το «Βήμα» την Κυριακή, οι ιστοσελίδες του Συγκροτήματος Λαμπράκη έπεσαν και οι εργαζόμενοι – οι οποίοι είχαν στηρίξει επί μήνες την συνέχιση του Συγκροτήματος χωρίς να πληρώνονται – απολύθηκαν.

Από τον νέο ιδιοκτήτη κ. Μαρινάκη δεν έχει δοθεί καμιά πληροφορία για το αν και πόσοι θα επαναπροσληφθούν και με τι είδους συμβάσεις, ούτε αν και πότε οι εφημερίδες και ιστοσελίδες θα επαναλειτουργήσουν. Ή ποια θα είναι η τύχη του Mega, στο οποίο ο Μαρινάκης απέκτησε το 22% των μετοχών, μέσω της εξαγοράς του Συγκροτήματος.

Δεν είναι σαφές γιατί ο νέος ιδιοκτήτης δεν έχει ανοίξει ακόμη ούτε ένα από τα χαρτιά του. Πιθανώς να θέλει να καθυστερήσει η επαναλειτουργία για να μην θεωρηθεί το νέο καθεστώς συνέχεια του προηγούμενου, καθώς σε αυτή τη περίπτωση οι εργαζόμενοι θα αποκτούσαν δικαιώματα στα δεδουλευμένα και σε αποζημιώσεις. Εκτός και αν ο κ. Μαρινάκης δεν ενδιαφέρεται για την επαναλειτουργία, αλλά παρενέβη στον πλειστηριασμό του Συγκροτήματος Λαμπράκη για αποτρέψει την απόκτηση του από τον – θεωρούμενο πιο φιλικά προσκείμενο στη κυβέρνηση – Ιβάν Σαββίδη.

"Sponsored links"

Συμβαίνει συχνά με τις αυτοκρατορίες, όπως αυτή του Συγκροτήματος Λαμπράκη, να γκρεμίζονται γρήγορα, με πάταγο και προκαλώντας θύματα. Συχνά, γιατί οι αυτοκρατορίες πέφτουν στη παγίδα της ύβρεως και της αλαζονείας που λειτουργούν σαν μπούμεραγκ. Από το ξέσπασμα της κρίσης το 2009 το Συγκρότημα υιοθέτησε την θεωρία ότι «μαζί τα φάγαμε» και ότι «ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας», παρότι ήταν το ίδιο που συντηρείτο με δάνεια, πολύ πάνω από τις δικές του δυνατότητες, όπως αποδείχθηκε.

Τώρα οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι, στο έλεος του ιδιοκτήτη, θα πρέπει να υποταχθούν στις «οικονομίες κλίμακας» και τις «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης, που περιέγραφαν ως «μονόδρομο». Τα χρέη προς τις τράπεζες θα πληρώσουν κυρίως οι φορολογούμενοι ενώ κάποιοι από τους απολυμένους θα προσληφθούν με δυσμενέστερους όρους… Είναι ο παράδεισος του νεοφιλελευθερισμού, όπως πολλά προβεβλημένα στελέχη του Συγκροτήματος τον προπαγάνδιζαν. Αλλά για τους άλλους…

tvxs.gr

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today