16.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

“Ο Επισκέπτης του Σαββάτου” με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη: Πρώτη επίσκεψη αυτό το Σάββατο στις 10 το πρωί στον KPHTH FM 101,5

Ημερομηνία:

Με το γενικό τίτλο « Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ» ξεκινά από το σταθμό ΚΡΗΤΗ FM 101,5 αυτό το Σάββατο 10-11 το πρωί και κάθε Σάββατο την ίδια ώρα μια ωριαία βδομαδιάτικη εκπομπή λόγου με τον ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗ.

Μια ανασκόπηση με σχόλια και επισημάνσεις πάνω στην πολιτική επικαιρότητα, αλλά και με ενδιαφέρουσες συζητήσεις, όχι αναγκαστικά με «επωνύμους» αλλά με καθημερινούς προβληματιζόμενους ανθρώπους, πάνω σε ένα κυρίως θέμα κάθε φορά.

Σχετικά με την απόφασή του για έναρξη της συνεργασίας του με το σταθμό, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης δίνει την ακόλουθη εξήγηση :

« Σ’ αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες και πολύ πυκνές σε πολιτικό χρόνο ημέρες και εβδομάδες, προέχει η ανάγκη συνεχούς άμεσης δημόσιας παρουσίας που , κατά το δυνατόν, θα εξουδετερώνει το αρνητικό κλίμα που καλλιεργείται από τα κυρίαρχα Μέσα.

Δυστυχώς, το νομικό πλαίσιο του παλιού καθεστώτος δεκαετιών ολοκλήρων, παρείχε και εξακολουθεί να παρέχει ως τώρα μεγάλες δυνατότητες σε πολύ ισχυρά συγκροτήματα ενημέρωσης να χειραγωγούν την κοινή γνώμη προς τις κατευθύνσεις εκείνες που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Πράγμα που αυτόν τον καιρό το κάνουν με ιδιαίτερο πείσμα, συντονισμό και μαχητικότητα σε βάρος της νεαρής Κυβέρνησης όχι σπάνια χωρίς να σέβονται τη δεοντολογία, την ίδια την αλήθεια.

Η αναμόρφωση του πλαισίου κανόνων μέσα από τους οποίους θα γίνεται η δημόσια πολιτική αντιπαράθεση προς μια δημοκρατική και αξιοκρατική κατεύθυνση, θα πάρει, όπως φαίνεται, καιρό. Αυτό επειδή η Κυβέρνηση -ορθά ποιώντας- προτάσσει τη δημοκρατική τάξη και δεν έχει επιλέξει το δρόμο των αυθαίρετων ενεργειών, που ίσως θα έλυναν πιο γρήγορα κάποια προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα έχω τη γνώμη ότι θα τραυμάτιζαν βαριά την ομαλότητα, με συνέπειες που ίσως να μην μπορούμε τώρα να φανταστούμε.

Η αναμόρφωση του τοπίου στα ΜΜΕ είναι αναγκαίο να γίνει συντεταγμένα, νόμιμα και σε αρμονία με το Σύνταγμα, που εγγυάται την ελευθερία έκφρασης, με σεβασμό στους Νόμους και στις διεθνείς συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας μας.

Μέσα σ’ αυτήν την εικόνα, λοιπόν, νομίζω πως είναι χρέος μας, όλων όσοι αγωνιζόμαστε για να πετύχει η ιστορικών διαστάσεων προσπάθεια αναμόρφωσης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα που ξεκίνησε με τη νίκη στις εκλογές του Ιανουαρίου, να παρεμβαίνομε υποστηρικτικά με όσα μέσα μπορεί να διαθέτει καθένας μας.

Δεν υπάρχουν αυταπάτες πως με μια φτωχή – σε υλικά μέσα και όχι σε περιεχόμενο, ελπίζω – εκπομπή ενός επίσης φτωχού περιφερειακού σταθμού θα μπορέσει να ανατρέψει την επίδραση των μεγαθήριων της ενημέρωσης. Παρέχεται όμως η ικανοποίηση πώς, αυτές, τις πραγματικά κρίσιμες και σημαντικές μέρες, δεν μένουμε σιωπηλοί, δεν περιοριζόμαστε στις κατά τα άλλα πολύ σημαντικές καθημερινές συζητήσεις στον κύκλο των γνωστών και των φίλων, των ψηφοφόρων, αλλά μπορούμε να αρθρώσουμε δημόσια πολιτική επιχειρηματολογία.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τη διεύθυνση του σταθμού για τη τιμητική για μένα απόφασή της να μου δώσει αυτή τη δυνατότητα και υπόσχομαι ότι η συνεργασία μας θα χαρακτηρίζεται από νηφαλιότητα, κριτική ματιά και προσπάθεια παρουσίασης τεκμηριωμένων θέσεων και απόψεων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...