Ο “Ερωτόκριτος” στο Μουσείο της Ακρόπολης

Κανένα σχόλιο

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, σε μια σπουδαία εκδήλωση για τα ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς που διοργάνωσε το Ίδρυμα «Μ. Β. Βαρδινογιάννη», η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, παρουσίασε ένα μικρό μουσικό απόσπασμα από τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου σε μια μοντέρνα προσέγγιση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή.

Στο πιάνο ήταν ο ίδιος ο συνθέτης, ενώ τον ρόλο του Ερωτόκριτου ερμήνευσε ο κύριος Θοδωρής Βουτσικάκης και τον ρόλο της Αρετούσας η κυρία Ελένη Δημοπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του μουσείου της Ακρόπολης, παρουσίας αρκετών προσωπικοτήτων από το χώρο του πολιτισμού και ξένων αντιπροσωπειών.

"Sponsored links"

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα «Μ. Β. Βαρδινογιάννη» και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την συνεργασία που είχαμε και τη συνεισφορά της στο αίτημά μας ως Περιφέρεια, της ένταξης του «Ερωτόκριτου» στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις