13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Ο θάνατος του Εμποράκου»: Πολλά click μακριά από την πραγματικότητα όσοι πήραν την απόφαση για το click away, λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Ημερομηνία:

Σε πολύ σκληρούς τόνους η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τους μικρούς και τους πολύ μικρούς επιχειρηματίες:

Μοιάζει με ψέμα αλλά είναι αλήθεια! Δυστυχώς για ακόμα μια φορά εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα! Για ακόμα μια φορά ο εμπορικός κόσμος και οι μικροί επιτηδευματίες θα καταστραφούν για να ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση. Τα λόγια κάπου εδώ στερεύουν όπως στερεύει και η υπομονή όλων όσων ασχολούνται με την λιανική πώληση. Μετά από 10 χρόνια αλλεπαλλήλων μνημονίων και φοροεισπρακτικών πολιτικών η κρίση covid-19 με το τελευταίο lockdown μας σπρώχνει όλους στο γκρεμό.

Αναμέναμε μια πιο ψύχραιμη στάση από το υπουργείο υγείας-ανάπτυξης και οικονομικών και μια πιθανή στάθμιση κινδύνου ανάλογα με τις περιοχές και το επιδημιολογικό φορτίο αλλά απ ότι φαίνεται δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Κάπου εδώ τελειώνει και η πραγματική οικονομία με τον τζίρο να χάνετε οριστικά και τα λουκέτα που έρχονται να μοιάζουν ασταμάτητα.

Κύριοι υπουργοί, δεν υπάρχουν άλλα λόγια ούτε άλλα δάκρυα. Λάβατε μια απόφαση «ταφόπλακα» και δεν ξέρουμε με ποιους τρόπους θα στηρίξετε όλους αυτούς τους μικρούς επιχειρηματίες που ψάχνανε εναγωνίως σωσίβιο στις αγορές των Χριστουγέννων.

Λυπόμαστε πραγματικά για την εξέλιξη σίγουρα η υγεία μπαίνει πάνω απ όλα όμως τώρα είναι η ώρα να στηρίξετε διπλά και τριπλά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Οι μικρές επιχειρήσεις είναι αυτές που συμβάλλουν τόσο στην εργασία, όσο και στην κοινωνική ευημερία του τόπου μας διαχρονικά. Γι αυτό και καλούμε την κυβέρνηση, να αναθεωρήσει τη στάση της και να μας στηρίξει έμπρακτα.

Να επανεξετάσει το θέμα της λειτουργίας των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων ουσιαστικής οικονομικής στήριξης . Ζητάμε ΑΜΕΣΑ μη επιστρεπτέα ενίσχυση για τις γιορτές σε κάθε μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση αντίστοιχη της ζημιάς που υπόκειται. Επίσης διαγραφή των ατομικών υποχρεώσεων ασφάλισης για τους επιτηδευματίες όσο χρονικό διάστημα υπάρχει η αναστολή λειτουργίας και άμεση μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 14%.  Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν χωρούν πλέον αναβολές. Τέλος η ενίσχυση των νοσοκομείων ήταν και είναι άμεση προτεραιότητα και αν είχε γίνει εξ αρχής δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτήν την κατάσταση τώρα.

ΥΓ : Τα clickaway αποδεδειγμένα δεν δουλεύουν για το 90% των  μικρών και πολύ μικρών εμπόρων και είναι πολλά click μακριά από την πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ