Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων συμπαραστέκεται στην κινητοποίηση των εργαστηριακών γιατρών

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει τη συμπαράστασή του στην κινητοποίηση των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών:

o Ιατρικός Σύλλογος Χανίων συμπαραστέκεται στην απεργιακή κινητοποίηση που  προκήρυξαν οι ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής ( μικρές, μεσαίες και μεγάλες), οι οποίες πλήττονται απο την επιβολή  δυσβάσταχτων οικονομικώνμέτρων ( αυξημένη φορολογία, rebate, claw back, κ.α.), στηρίζουμε  τις ηθικές και νόμιμες διεκδικήσεις των ιατρών – μελών μας  όπως:

  1. Κατάργηση του claw back. Μνημονιακό μέτρο που θεσπίστηκε προσωρινά, αρχικά έως και το 2018, για την περιστολή των δαπανών στις εργαστηριακές εξετάσεις και ανανεώθηκε η εφαρμογή του μέχρι το 2022.
  2. Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις.
  3. Αναβάθμιση της ΗΔΙΚΑ, διαγνωστικών ιατρικών πρωτοκόλλων, εφαρμογή των ΦΕΚ που έχουν ψηφιστεί για εργαστηριακές εξετάσεις.
  4. Κατάργηση της οδηγίας του ΕΟΠΥΥ(10/5/2019) για καταχώρηση στοιχείων σχετικά με τη λειτουργία των εργαστηρίων. Αρμόδιοι είναι(αριθμ.Υ3β/Γ.Π/οικ.24948/13.3.2012) οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι οι οποίοι εφαρμόζοντας τους σχετικούς νόμους, χορηγούν τις άδειες λειτουργίας και είναι υπεύθυνοι για την καταγραφή τόσο του επιστημονικού προσωπικού, όσο και του επιστημονικού εξοπλισμού.
  5. Άμεση απόσυρση του clawback α΄ εξαμήνου του 2018 και επανεξέταση του.
  6. Διαχωρισμός κωδικών εργαστηριακών εξετάσεων.
  7. Εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών ΕΦΚΑ .

Γιατί για εμάς η ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στον πολίτη, είναι  αδιαπραγμάτευτη και άμεσα συνδεδεμένη με την αξιοπρέπεια της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος!

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις