ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
23/04/2018 - Οι μελισσοκόμοι της Κρήτης ελπίζουν στην εκστρατεία για τη σωτηρία των μελισσών
23/04/2018 - Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στη Γερμανική Πρεσβεία για την απόδοση των Γερμανικών οφειλών την Παρασκευή 27 Απρίλη
23/04/2018 - «Τρομοκράτες»…
23/04/2018 - Στην Κρήτη η ανεργία είναι γένους θηλυκού
23/04/2018 - ​Έφυγε σε ηλικία 100 ετών o Νεοζηλανδός Βετεράνος της Μάχης της Κρήτης
23/04/2018 - Δήμαρχος Λέσβου: «Οι κάτοικοι του νησιού δεν είναι ακραίο». Αλλά όλοι στο νησί συμπράττουν με τον τρόπο τους σε ακρότητες
23/04/2018 - Στο Δ.Σ. της Ένωσης Ευρωπαϊων Ποινικολόγων ο Χανιώτης δικηγόρος Αλέξης Αναγνωστάκης
23/04/2018 - Β. Κεγκέρογλου: «Μέτρα και δράσεις για την προστασία της χλωρίδας της Κρήτης, στήριξη του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»
23/04/2018 - Η διεθνιστική αλληλεγγύη απαραίτητη προϋπόθεση για το σταμάτημα της σφαγής του παλαιστινιακού λαού – Αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση
23/04/2018 - Νέα απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πρωτομαγιά
23/04/2018 - Πλαστικά καλαμάκια (σύντομα) τέλος
23/04/2018 - Εργασίες στο Βάι με προτεραιότητα στο οικοσύστημα
23/04/2018 - Κατέβηκαν οι διακόπτες σε έξι μονάδες της ΔΕΗ – Απεργία των εργαζομένων
23/04/2018 - Λέσβος: Ολονύκτια «μάχη» μεταναστών – ακροδεξιών και ΜΑΤ – Εκκενώθηκε η πλατεία Σαπφούς
23/04/2018 - Οργή Δήμου Χανίων για ανακρίβειες στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης: “Επιδίδονται σε κυνήγι φαντασμάτων”
23/04/2018 - O Μιχάλης Βλαχάκης διαψεύδει την Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου Δασκαλογιάννης
22/04/2018 - Δυο Βραβεία σε Πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικών ταινιών απέσπασε το Γυμνάσιο Αλικιανού
22/04/2018 - Κι όμως, κάτι νοσταλγώ από εκείνη την εποχή
22/04/2018 - “…για κέρδη και πετρέλαια σκοτώνετε παιδιά”: Η ΚΝΕ Κρήτης για το «εκπαιδευτικό» ταξίδι του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ
22/04/2018 - “Πόλος έλξης” το Πανελλήνιο συνέδριο στην Κρήτη για την Εκπαίδευση και Πολιτισμό
Αγώνας της Κρήτης

Ο Ιβάν Σαββίδης πούλησε τη ΣΕΚΑΠ σε Γιαπωνέζους για 1,6 δις δολλάρια

Κανένα σχόλιο

Στην πώληση της ΣΕΚΑΠ σε ιαπωνικά χέρια προχώρησε ο Ιβάν Σαββίδης. Όπως ανακοινώθηκε, ο Ιβάν Σαββίδης πούλησε τον Όμιλο Donskoy Tabak, στον οποίο ανήκει και η ΣΕΚΑΠ, στον ιαπωνικό Όμιλο Japan Tobacco, έναντι συνολικού τιμήματος 1,6 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Japan Tobacco Inc. συμφώνησε στην εξαγορά των εταιρειών Donskoy Tabak (DT), με σκοπό την ενίσχυση της πρώτης θέσης της εταιρείας στη Ρωσία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά προϊόντων καπνού στον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, ο Όμιλος JT θα αποκτήσει και τα πλειοψηφικά μερίδια της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ).

"Sponsored links"

«Η εξαγορά αυτή αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε την πρώτη θέση μας στην αγορά της Ρωσίας. Για αρκετά χρόνια, η αγορά αυτή αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της αύξησης των κερδών του Ομίλου μας. Η συναλλαγή αυτή θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς μας σε περίπου 40% και θα συμβάλει άμεσα στα κέρδη του Ομίλου, μέσα από συνέργειες που αναμένονται στα επόμενα χρόνια» σχολίασε ο Mutsuo Iwai, Πρόεδρος των Παγκόσμιων Επιχειρήσεων Καπνού του Ομίλου.

Στην Ελλάδα, η JTI, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco, διαθέτει τα προϊόντα της στην αγορά από τη δεκαετία του ’80 και σήμερα κατέχει μερίδιο αγοράς 22,7%. Η JTI Hellas έχει παράλληλα και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, ενώ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους. Η εταιρεία συνεισφέρει περίπου το 1,5% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας (το 2017: 640 εκατομμύρια ευρώ από ΕΦΚ & ΦΠΑ καπνού), ενώ υποστηρίζει και την τοπική οικονομία αγοράζοντας το 25% της συνολικής εγχώριας παραγωγής καπνού.

Η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ καταδεικνύει τη δέσμευση της JTI για την Ελλάδα και ενισχύει τη δεύτερη θέση της εταιρείας στην αγορά, με επιπλέον μερίδιο αγοράς 3%.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 3ου τριμήνου του 2018.

Αρτούρ Νταβιντιάν: Μπροστά σε μια νέα εποχή η ΣΕΚΑΠ

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ, Αρτούρ Νταβιντιάν, προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της JTI και της Tobacco Businnes Complex of the Agrocom Group (Donskoy Tabak), μέρος της οποίας είναι η εταιρεία ΣΕΚΑΠ.

Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί με την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτή τη συμφωνία διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο. Πρόκειται για μια απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση. Η συμφωνία αυτή φέρνει την ΣΕΚΑΠ, μπροστά σε μια νέα εποχή.

Αφού η ΣΕΚΑΠ ανασυγκροτήθηκε, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Τώρα, ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία. Η JTI, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έχει μια επιτυχημένη παρουσία και μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά καπνού. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές και ελπίδα όχι μόνο για τη ΣΕΚΑΠ, αλλά και για όλους τους κατοίκους της περιοχής της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής.

"Sponsored links"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Dimera Group αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα, στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων και των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί ότι η ΣΕΚΑΠ βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες, λόγω του προστίμου, ύψους 44 εκατ. ευρώ που της επεβλήθηκε για υπόθεση λαθρεμπορίας, πριν αυτή περάσει στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη.

Στελέχη της καπνοβιομηχανίας υποστήριζαν ότι σε περίπτωση που το πρόστιμο τελεσιδικήσει, τότε η ΣΕΚΑΠ θα βάλει λουκέτο.

Η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ προσέφυγε κατά του προστίμου και προ ημερών το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής της καπνοβιομηχανίας.

Ωστόσο η υπόθεση θα κριθεί οριστικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο και αναμένεται να συγκληθεί για να εξετάσει την υπόθεση περί τις αρχές Μαϊου.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, με απόφασή του στις 8 Δεκεμβρίου 2017, επικύρωσε το πρόστιμο που είχε επιβάλει το οικείο τελωνείο στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε στη ΣΕΚΑΠ για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008, δηλαδή πέντε χρόνια πριν προχωρήσει η εξαγορά της από τον όμιλο Σαββίδη.

Το πρόστιμο γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία το Φεβρουάριο του 2016, δηλαδή τρία χρόνια μετά την εξαγορά της, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ιδιοκτήτριας εταιρείας.

Η υπόθεση ήρθε στο φως το 2009, όταν εντοπίστηκε πλοίο ανοιχτά της Εύβοιας με λαθραία τσιγάρα από το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη.

Οι υπεύθυνοι του πλοίου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της απόπειρας λαθρεμπορίας (μιας και τα τσιγάρα παρέμειναν εντός του πλοίου).

Όπως προέκυψε από την εξέλιξη της υπόθεσης η μεγάλη ποσότητα των τσιγάρων παρασκευάστηκε στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ και ακολούθως πουλήθηκε σε υπεράκτια εταιρία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Από την όλη υπόθεση ζημιώθηκε το Δημόσιο που έχασε εκατομμύρια από φόρους και δασμούς.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • The Roaring WhatevaΔΕΥΤΕΡΑ, 6:00 pm - 7:00 pmμε τον Γιάννη Στεντούμη
    Βλέπουμε τα charts, παίζουμε την επικαιρότητα, κάνουμε βαθιές βουτιές στο ένδοξο παρελθόν, συνεντευξιαζόμαστε με τους καλλιτέχνες που έρχονται στη πόλη.
Αγώνας της Κρήτης
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. >> Περισσότερα