Ο κίνδυνος ερημοποίησης περιοχών της Κρήτης αλλά και το θέμα των αδέσποτων στη συνάντηση Τσιρώνη με τον δήμαρχο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Ο σχεδιασμός που προωθείται σε κεντρικό επίπεδο για τη στήριξη της φυτικής και ζωικής παραγωγής, ο κίνδυνος ερημοποίησης περιοχών της Κρήτης και πώς μπορεί αυτή να αποφευχθεί, αλλά και το θέμα των αδέσποτων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα στα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης με τον δήμαρχο της πόλης Τάσο Βάμβουκα και τον αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Ευτύχη Κονταξάκη.

Το ζήτημα της ερημοποίηση απασχολεί ιδιαιτέρως την Κρήτη, που αποτελεί το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης και είναι σύμφωνα με τα στοιχεία αποτέλεσμα και της κλιματικής αλλαγής.

Όσον φορά το θέμα των αδέσποτων ζώων ο κ. Βάμβουκας ζήτησε από τον κ. Τσιρώνη να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να αντιμετωπίζουν άμεσα επείγοντα ζητήματα, που προκύπτουν. «Έχουμε τις αρμοδιότητες, όμως θα πρέπει να έχουμε και τη δυνατότητα να τις ασκήσουμε, με τους απαραίτητους πόρους, το απαιτούμενο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι αναμένονται με ενδιαφέρον οι αλλαγές, που προωθούνται στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, τονίζοντας παράλληλα ότι το θέμα με τα αδέσποτα ζώα είναι ένα: «τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα μας αυτή τη στιγμή, η οποία επικρίνεται διεθνώς για το ζήτημα των αδέσποτων, για τα ίδια τα ζώα, που συναισθάνονται και ταλαιπωρούνται αδίκως, για τους ανθρώπους, που προσπαθούν να τα βοηθήσουν. Το πρόβλημα αυτό πρέπει να επιλυθεί οριστικά».

"Sponsored links"

Ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η αντιμετώπιση του προβλήματος τόσο των ανεπιτήρητων όσων και των αδέσποτων ζώων. Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση έχει συγκροτηθεί Επιτροπή, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, ώστε μέσα από τον διάλογο να προωθηθεί ένας νέος εφαρμόσιμος Νόμος.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today