Ο Καθηγητής Βλασσόπουλος, του ITE Κρήτης επελέγη να λάβει το Bingham Medal της Επιστημονικής Εταιρείας Ρεολογίας των ΗΠΑ για το 2019

Κανένα σχόλιο

Ο κ. Δημήτρης Βλασσόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Συνεργαζόμενος Ερευνητής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), επελέγη να λάβει το Bingham Medal της Επιστημονικής Εταιρείας Ρεολογίας (Society of Rheology) των ΗΠΑ για το 2019 (https://www.rheology.org/sor/Awards/Bingham/VlassopoulosD).

Το Bingham Medal (https://www.rheology.org/SoR/Awards/Bingham/Default) καθιερώθηκε προς τιμήν του Eugene CBingham για Επιστήμονες που έχουν επιδείξει «εξαιρετική συνεισφορά στο πεδίο της ρεολογίας». Το Bingham Medal απονέμεται στον κ. Βλασσόπουλο «για εξαιρετικά επιτεύγματα στον τομέα της πειραματικής ρεολογίας της χαλαρής ύλης, τα οποία συμπεριλαμβάνουν επαναστατικές ανακαλύψεις στους βασικούς τομείς των μιγμάτων πολυμερών, των διακλαδισμένων και κυκλικών πολυμερών και των μαλακών κολλοειδών, και για την ανάπτυξη ισχυρών ρεομετρικών και ρεο-οπτικών εργαλείων». Η τελετή απονομής του βραβείου στον κ. Βλασσόπουλο θα γίνει κατά την διάρκεια του 91ου Ετησίου Συνεδρίου της Εταιρείας Ρεολογίας στις 20-24/10/2019 στο Raleigh της North Carolina.

Ο κ. Βλασσόπουλος έχει λάβει Δίπλωμα Χημικής Μηχανικής από το Ε.Μ.Π. (1983) και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χημική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Princeton των ΗΠΑ (1990). Tα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στις περιοχές της μοριακής ρεολογίας και ρεο-φυσικής, των διακλαδισμένων και κυκλικών πολυμερών και δικτύων, των μαλακών κολλοειδών και μιγμάτων και της μη-γραμμικής ρεολογίας. Ο κ. Βλασσόπουλος διετέλεσε Ερευνητής στο Ερευνητικό Κέντρο της Εταιρείας Mobil στις ΗΠΑ (1990-1992) και Ερευνητής στο ΙΗΔΛ (1992-2002). Στον κ. Βλασσόπουλο έχει απονεμηθεί το Βραβείο Weissenberg της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρεολογίας (European Society of Rheology) το 2015 ενώ έχει εκλεγεί Διακεκριμένο Μέλος (Fellow) της Εταιρείας Ρεολογίας το 2018. Υπήρξε European Editor του περιοδικού Rheologica Acta (2006-2011) ενώ υπηρετεί ως Associate Editor του περιοδικού Soft Matter (2015-τώρα).

"Sponsored links"

Ο Διευθυντής του ΙΗΔΛ, Καθηγητής κ. Σπύρος Αναστασιάδης, αναφέρει σχετικά: «Το Bingham Medal της Αμερικανικής Εταιρείας Ρεολογίας αποτελεί την κορυφαία διάκριση για Ερευνητή στον τομέα της ρεολογίας. Η απονομή του στον Καθ. κ. Βλασσόπουλο αποτελεί ακόμη μία αναγνώριση της απήχησης της έρευνας που γίνεται στο ΙΗΔΛ-ΙΤΕ και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Τέτοιες διακρίσεις φωτίζουν τον δρόμο όλων των Ελλήνων Επιστημόνων. Είναι, βεβαίως, ιδιαίτερα σημαντικές σε μία περίοδο που η έρευνα και η καινοτομία που συμβαδίζουν με την αριστεία μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν σημαντικούς μοχλούς ανάπτυξης της χώρας. Το ΙΗΔΛ είναι ιδιαίτερα περήφανο για τον κ. Βλασσόπουλο και τις επιτυχίες του ιδίου και των συνεργατών του».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις