17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ο καταζητούμενος Σώρρας καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα | Βίντεο

Ημερομηνία:

Με βίντεο που δημοσιεύθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο YouTube, ο καταδικασμένος Αρτέμης Σώρρας αναφέρει πως δεν πρόκειται να παραδοθεί και καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Απειλεί επίσης με μαζικές μηνύσεις.

Μεταξύ άλλων μιλάει για “δικαστικό πραξικόπημα”. Ο επικεφαλής της “Ελλήνων Συνέλευσις” προσθέτει πως “δυσφημείται και κατηγορείται από το δικαστικό καθεστώς” και πως “το κατηγορητήριο είναι αστικής φύσης και δεν στέκεται”.

Μιλώντας σε τρίτο ενικό για τον εαυτό του, συνεχίζει λέγοντας πως θέλουν να τον “εκτελέσουν δικαστικά” και λέει ότι είναι “αυτόχθων Έλληνας ιθαγενής” και δεν παραδίνεται. Μετά το 10ο λεπτό του βίντεο, ανεβάζει τους τόνους, δηλώνει ότι η κυβέρνηση φιλοξενείται στη Γη του, και τη χαρακτηρίζει “ιδιωτική τιμωρία”.

Με φωνές και απειλές, καλεί σε “ένωση όλων των πολεμιστών”, επαναλαμβάνει πως δεν θα φύγει από τη χώρα και πως θα κάτσει να πολεμήσει “μέχρι το τέλος”, κάνει λόγο για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του και ζητά “ξεσήκωμα”. “Ενωθείτε θα μας φάνε έναν έναν. Στην Ελλήνων Πολιτεία δεν θα έχουμε φυλακές για τους Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς”, προσθέτει σε ένα παραλήρημα μετά τη χθεσινή του καταδίκη.

“Εάν με βάλουν φυλακή να γίνει συγκέντρωση μπροστά από τη Βουλή με τα πανό σας για τα 600 δις που είναι γνήσια και δικά σας. Αυτοί παραποιούν κάθε χαρτί και κάθε νόμο. Να αποδείξω τι; Τα αποδεδειγμένα;”, λέει. “Λιώστε τους στις μηνύσεις και στα δικόγραφα. Ήρθαν όλα τα φρικιά και λένε ότι να’ ναι. Σας μεταβίβασα τη δύναμη που έχω ως κράτος”, καταλήγει.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=GjeQmOjMlZo&t=332s”]

Ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε όπως και η σύζυγός του σε 8 χρόνια κάθειρξη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος με την ποινή να μην επιδέχεται αναστολή.

Μηνυτής ήταν ο πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του, ο οποίος τού είχε αναθέσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητό του. Όπως κατήγγειλε ο κουμπάρος του και κατήγορος, δικηγόρος Φώτης Λεπίδας, ο Α. Σώρρας του είχε δώσει ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις παραγόντων της δίκης και των αρχών, ο Αρτέμης Σώρρας προφανώς εκτιμώντας εκ των προτέρων την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη δίκη προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Στα επίσημα στοιχεία του Αρτέμη Σώρρα υπάρχουν μόνο δύο διευθύνσεις κατοικίας: στο κέντρο της Πάτρας και σε χωριό (Θεριανό, χωριό του Νομού Αχαΐας στα Βραχνέικα), το οποίο όμως δεν έχει επισκεφθεί τα τελευταία 3 χρόνια.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ