15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Κλέων Γρηγοριάδης υποψήφιος ευρωβουλευτής του Βαρουφάκη -«Θα γίνω και αφισοκολλητής και απεργός πείνας αν χρειαστεί» – Σφοδρό χειροκρότημα για τους “φυλακισμένους τραπεζίτες”

Ημερομηνία:

Σε μία κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου Αννα – Μαρία Καλουτά στο Νέο Κόσμο το DiEM 25 του Γιάνη Βαρουφάκη παρουσίασε την Τετάρτη τους πρώτους 22 υποψηφίους του για τις προσεχείς ευρωεκλογές.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, στο πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν σηκώνει μόνος του το βάρος της προσπάθειας, είναι όμως γεγονός ότι αποτελεί το σταρ αυτού του πολιτικού σχηματισμού πέραν πάσης αμφιβολίας. Εφτασε στο χώρο λίγο μετά τις 7 συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δανάη Στράτου και αμέσως τα φλας των φωτογράφων άρχισαν να αστράφτουν με ασύλληπτες ταχύτητες για να μην χαθεί ούτε ένα ωραίο στιγμιότυπο.

Η παρουσίαση ακολούθησε τα αμερικανικά-τρόπον τινά-πρότυπα. Υπήρχαν παρουσιαστές, ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι θέλοντας να παρουσιάσουν στον κόσμο τον Γιάνη Βαρουφάκη προχώρησαν σε ερωτήσεις του τύπου “ποιος είναι αυτός που ο σκύλος του ακούμπησε το δημοσιογράφο Παντελή Καψή και εκείνος έπεσε σαν να ζητούσε πέναλτι” ή “ποιος είναι αυτός που το όχι του δημοψηφίσματος δεν το μετέτρεψε σε ναι;”.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, με το απίστευτο επικοινωνιακό χάρισμα που διαθέτει, μίλησε εκτός κειμένου-εννοείται-και τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι υποψήφιοι του DiEM 25 σιχαίνονται τα οφίτσια τα οποία θεωρούν “αγγαρεία, ως και βρωμοδουλειά”.

Επεσήμανε ότι ο κόσμος που θα τιμήσει με την ψήφο του τον πολιτικό σχηματισμό του θα ψηφίσει” για τα παιδιά που φεύγουν αλλά και για τους γονείς που μένουν” ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι “ουδέποτε αφήσαμε πίσω μας το μνημόνιο”.

Οι ξεχωριστοί καλεσμένοι, έστω και μέσω video, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά. Ο τεράστιος Μπράιαν Ινο (για τον οποίο ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι κρατούσε ένα πλακάτ με το σύνθημα “Give Greece a chance στη συνάντηση που έκανε ως υπουργός οικονομικών με τον Βρετανό ομόλογό του το 2015) είπε ότι “οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την πραγματική δημοκρατία στην Ευρώπη γιατί αυτό που επικρατεί σήμερα είναι μία επίπλαστη δημοκρατία”.

Ο οικονομολόγος και πιστός φίλος του Βαρουφάκη Τζέιμς Γκαλμπρέιθ υπογράμμισε, στον ίδιο τόνο, ότι πρέπει να επιστρέψει η πραγματική δημοκρατία ενώ η Πρωθυπουργός της Ισλανδίας Κατρίν Γιακομπσντότιρ (η μόνη ηγέτης χώρας που στηρίζει το DiEM 25) είπε ότι στη χώρα της ο κόσμος έδωσε τις σωστές απαντήσεις και άφησε πίσω του το παλιό σύστημα και τις χρεοκοπημένες τράπεζες.

Οταν δε, στην αναγγελία του video μηνύματος της Ισλανδής πολιτικού, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι στην Ισλανδία 86 τραπεζίτες πήγαν φυλακή, ο κόσμος ξέσπασε στο πιο δυνατό χειροκρότημα της βραδιάς.

Τέλος, ο φημισμένος Μεξικανός σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν, του οποίου η ταινία Roma είναι εκ των φαβορί για τα εφετινά Οσκαρ, ήταν σύντομος στέλνοντας από την Ιταλία όπου βρίσκεται έναν λιτό χαιρετισμό και ένα χαρακτηριστικό “muchas gracias amigos”.

Εξυπακούεται ότι οι πιο αναγνωρίσιμοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του DiΕΜ 25 είναι η Σοφία Σακοράφα και ο Κλέων Γρηγοριάδης.

Κλέων Γρηγοριάδης: Θα γίνω και απεργός πείνας

Την υποψηφιότητά του για το Ευρωκοινοβούλιο ανακοίνωσε ο γνωστός ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜΕΡΑ 25.

«Θα είμαι υποψήφιος όπου μου ζητηθεί, θα γίνω και αφισοκολλητής, και απεργός πείνας αν χρειαστεί», τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό news247, o Κλέων Γρηγοριάδης εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν σε πολωμένο κλίμα, κάτι που, όπως είπε, δημιουργεί προβλήματα σε μικρά κόμματα.

"google ad"

«Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι υπάρχει κομμάτι του ελληνικού λαού που αντιδρά, που δεν πάει να ψηφίσει», ανέφερε.

Ωστόσο, συμπλήρωσε, πως η κίνηση του Γιάννη Βαρουφάκη έχει στόχο να κινητοποιήσει τους ανθρώπους που απογοητεύτηκαν από την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε απέναντι σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που φασιστοποιείται»,  τόνισε ο Κλέων Γρηγοριάδης και συμπλήρωσε το στοίχημα είναι «να σηκώσουμε τους ανθρώπους από την αδράνεια. Όλοι εμείς είμαστε περαστικοί, έχουμε υποχρέωση απέναντι στους επόμενους, για τον κίνδυνο του φασισμού».

Αναφερόμενος στη ΝΔ, είπε ότι «υπάρχει ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, που από τις δηλώσεις τους φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει τι είναι ο φασισμός και συνεχίζουν να φέρονται φασιστικά».

Το ίδιο ύφος απαντάται και σε υπουργούς της κυβέρνησης, είπε και, αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη, υποστήριξε ότι δεν είναι ανέντιμος και απατεώνας, αλλά ο δημόσιος λόγος του είναι απαράδεκτος για έναν άνθρωπο που εκπροσωπεί την κυβέρνηση.

Τα ονόματα των υποψηφίων

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...