Ο κορωνοϊός αποδεικνύει για άλλη μία φορά γιατί το σύστημα της ελεύθερης αγοράς είναι ένα κακό σύστημα

Κανένα σχόλιο

Πληθαίνουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας με τη χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση υγειονομικής κρίσης.

Μάσκες, γάντια, ακόμα και το οινόπνευμα αποδεικνύεται είδος εν ανεπαρκεία με τις τιμές να εκτοξεύονται.

Και αυτό θέτει και ζήτημα ασφάλειας της υγείας των πολιτών. Όπως καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκη το ποσό κάθε μάσκας για τα νοσοκομεία εκτοξεύθηκε από το 0,0146 στο 0,84, δηλαδή, 80 φορές πάνω!

"Sponsored links"

«Τις μάσκες τα νοσοκομεία τις προμηθεύονταν τον Νοέμβριο ενάμισι λεπτό του ευρώ ενώ τώρα φθάνουμε το ένα ευρώ. Οι εταιρείες δημιουργούν τεχνητή έλλειψη για να δικαιολογούν την αισχροκέρδεια. Τα νοσοκομεία πού να βρουν τόσα χρήματα να προμηθευτούν σε τέτοια τιμή τις μάσκες. Όταν ζητάνε μάσκες εντός σύμβασης επικαλούνται έλλειψη οι εταιρείες γιατί η τιμή είναι χαμηλή, ενώ εκτός σύμβασης οι εταιρείες έχουν απόθεμα με κόστος ένα ευρώ», είπε στο protothema.gr ο κ. Γιαννάκος.

Είναι άλλη μία απόδειξη ότι το “αόρατο χέρι” της αγοράς δε λειτουργεί εις όφελος των κοινωνιών αλλά των κερδοσκόπων, που σε στιγμές όπου τίθεται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές προσπαθούν να αποκομίσουν το μέγιστο κέρδος.

Αυτό δεν κάνανε άλλωστε και οι μαυραγορίτες επί Κατοχής;

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις