Ο κύκλος με τους 180

Κανένα σχόλιο

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες, για ενίσχυση των μετώπου των προθύμων να στηρίξουν τον κυβερνητικό υποψήφιο για ΠτΔ, δεν στηρίζονται σε μια αντικειμενική ανατροπή των πολιτικών δεδομένων. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πάντα μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και υποχώρηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η διαπραγμάτευση με την Τρόικα εξελίσσεται άσχημα, το θέμα της απομείωσης του χρέους έχει πλήρως εγκαταλειφθεί και το Βερολίνο δεν κάνει κάποια κίνηση για να βοηθήσει τον πρωθυπουργό παρόλο που τόσα έχει επενδύσει στη σχέση του με την Α. Μέρκελ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, δεν υπάρχει λογική εξήγηση για το τι είναι αυτό που, σύμφωνα με τις διαρροές, δημιουργεί δυναμική αύξησης των «ναι» για την προεδρική εκλογή. Από τη στιγμή που δεν εμφανίζεται κάποιο μείζον διακύβευμα που να δίνει επιχείρημα στους βουλευτές να υποστηρίξουν η παράταση ζωής της κυβέρνησης έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα, δεν βγάζει νόημα με τα κλασικά εργαλεία ανάλυσης το γεγονός ότι ανεξάρτητοι βουλευτές και βουλευτές των ΑΝΕΛ πείθονται να συμβάλουν για να αποτραπούν οι κάλπες.

Βουλευτές με τους οποίους συνομίλησε το tvxs βεβαιώνουν ότι πράγματι το κλίμα στο κοινοβούλιο έχει αλλάξει και ότι από τις συζητήσεις στους διαδρόμους και στο καφενείο προκύπτει ότι πολλαπλασιάζονται αυτοί που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν «ναι» αν… Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για να συμπληρωθεί η πρόταση, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ότι γίνονται πράγματα για να βρεθούν οι 180 χωρίς να υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

"Sponsored links"

Το θέμα αυτό συζητείται και στον ΣΥΡΙΖΑ όπως προκύπτει από το μήνυμα που μετέδωσε η Κουμουνδούρου υπέρ του ανοίγματος και της διεύρυνσης των συμμαχιών χωρίς να γίνει η αξιωματική αντιπολίτευση «πλυντήριο». Η πρόταση για διαμόρφωση ενός κώδικα δεοντολογίας βουλευτών και στελεχών δημιουργεί τις προϋποθέσεις συνεργασίας με ανεξάρτητους βουλευτές που συμμερίζονται τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προεδρική εκλογή αντιμετωπίζεται ως η μητέρα των μαχών και από τις δύο πλευρές. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι αν διασφαλίσει τους 180 θα κερδίσει πολιτικό χρόνο, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε στρατηγικό αδιέξοδο. Φαίνεται, όμως, ότι η διασύνδεση της προεδρικής εκλογής με την διαπραγμάτευση με την Τρόικα είναι ορατή και από τους έξω που, όμως, δεν συμβάλλουν μέχρι στιγμής στην ευόδωση του κυβερνητικού σχεδιασμού.

tvxs.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις