13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο κ. Πατούλης, η «ΝΔ», το «Ελεγκτικό συνέδριο» και η Κυβέρνηση …!

Ημερομηνία:

Το «Ελεγκτικό συνέδριο» αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωση των παρατάσεων στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ, μετά από την συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιάννη Πατούλη με την Πρόεδρό του, πριν από ένα μήνα.

Η «ανακοίνωση» διέρρευσε και δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί.

Το αιτιολογικό της απόφασης είναι η αντισυνταγματικότητα των τροπολογιών και των νόμων που κάλυπταν, τις παρατάσεις των συμβάσεων !!!!

Εδώ, η κοινή λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά για την «αντισυνταγματικότητα» των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκεςστους ΟΤΑ και ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας  που οι θέσεις είναι ελλειμματικές.

Πότε τα μέλη του «Ελεγκτικού συνεδρίου» επήραν απόφαση για την ΑΚΥΡΩΣΗ του Συντάγματος, με την Μνημονιακή υποδούλωση της χώρας από το 2010 κι` εντεύθεν;

Επί επτά (7) συναπτά έτη, καταπατείται και κουρελιάζεται το σύνταγμα σε κάθε άρθρο και παράγραφο, βυθίζοντας στα τάρταρα τις ελπίδες και την ζωή του Ελληνικού Λαού, που οι «φωστήρες» του οργάνου αυτού ΔΕΝ ΕΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ !!!!!

Αποδεικνύουν με τον πιο ωμό κυνισμό ότι τις αποφάσεις τους δεν τις κατέχει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» αλλά η εξυπηρέτηση και μόνον της Αστικής Τάξης με κάθε τρόπο και μέσον. Με κάθε «ευκαιρία» που τους δίνεται, φροντίζουν να μας επαναφέρουν στην κυρίαρχη Αστική (Τάξη) και την διασφάλιση της «ηρεμίας» της από τον «εχθρό Λαό» !!!

Αλλά που στηρίχθηκε η «απόφαση»;;;;

Ακεραία την πολιτική ευθύνη την έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της «Νέας Δημοκρατίας» και του Προέδρου της προσωπικά που διαπνέονται διαχρονικά με το Ταξικό μίσος εναντίον κάθε εργαζόμενου και από οιανδήποτε θέση, κατέχει στην εργασία του.

Η «ΝΔ» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζουν κάθε αντιλαϊκό μέτρο που παίρνει οποιαδήποτε κυβέρνηση και συγκεκριμένα η εκμετάλλευση της απαράδεκτης παραγράφου του άρθρου 103 του Συντάγματος για να πετάξει στην ανεργία, δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) εργαζόμενους οικογενειάρχες, σχεδόν στο σύνολό τους !!!

Η «ΝΔ» και όλο το μνημονιακό μπλόκ από το 2010 έχουν συκοφαντήσει, κατηγορήσει, προσβάλλει, λοιδορήσει, εξευτελίσει τους εργαζόμενους για να δικαιολογήσουν την Μνημονιακή λαίλαπα που συντρίβει τον απλό Λαό και τον εξωθεί στην απόγνωση !!!

Η μόνη «πολιτική» πρόταση κατ` αυτούς, είναι οι εργολαβίες στο Δημόσιο που οικονομοτεχνικές μελέτες έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι είναι ασύμφορες σε σχέση με τις άμεσες προσλήψεις εργαζομένων.

Η απόφαση αυτή, δεν είναι τυχαία στην χρονική στιγμή που γίνεται γνωστή… Άμεσα έχει συνάρτηση με το 4ο Μνημόνιο και την δέσμευση για μείωση των συμβασιούχων !!!

«Δια χειρός» Πατούλη, φανατικού εργολαβόφιλου και επίδοξου δελφίνου της «ΝΔ»  πιθανού αντικαταστάτη του Προέδρου της στην ηγεσία της, εφρόντισε να χτυπήσει τους εργαζόμενους που μαζεύουν τα σκουπίδια των ίδιων και ολόκληρης της κοινωνίας. Εργασία, που βεβαιότατα δεν θα ήθελαν να κάνουν, ούτε στα πιο εφιαλτικά τους όνειρα, ενώ ταυτόχρονα, σπεύδουν να ειρωνευτούν τα θύματα των πράξεών τους με κροκοδείλια δάκρυα περί νομιμότητας και άλλα φληναφήματα, που μόνο τέτοια μπορούν ν` αρθρώσουν !!!

"google ad"

Τα δυο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφέθηκαν να περάσουν με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς να «παρατηρούν» τα γεγονότα και να δηλώνουν «έπεα πτερόεντα» και το ζήτημα της ΛΥΣΗΣ να μένει στις προφορικές διαβεβαιώσεις… !

Θα πρέπει να επισημανθεί διακριτά ότι, ο τομέας της καθαριότητας στους ΟΤΑ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ με τον κρατικό προϋπολογισμό διότι είναι χρήματα που εισπράττονται απ` ευθείας από τους ΟΤΑ και είναι ανταποδοτικά. Κακώς, κάκιστα παρεμβαίνει το «Ελεγκτικό συνέδριο» στην έγκριση των αμοιβών των εργαζομένων στην καθαριότητα και όποιων άλλων τομέων που έχουν ανταποδοτικά χαρακτηριστικά !!!

 Τα σοβαρότατο αυτό πολιτικό ζήτημα, καλείται η σημερινή κυβέρνηση ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΩΡΑ !!!.

Να προκηρύξει σήμερα κι` όλας, μόνιμες θέσεις εργασίας ώστε να τελειώσει οριστικά το θέμα της εργασιακής ομηρείας στην κοινωνία.

Νίκος Τζινευράκης

Ένας από τους 15.000 εξωθούμενους στην ανεργία,

Μέλος του Σωματείου των ΟΤΑ Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ