Ο Λαγός επικαλείται τα ανθρώπινα δικαιώματα για την απόφαση στη δίκη της ναζιστικής Χ.Α.

Κανένα σχόλιο

Ο Γιάννης Λαγός, πρώην βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής» και κατηγορούμενος στη μεγάλη δίκη, επικαλέστηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, μερικές ώρες πριν την απόφαση του Εφετείου για τις εγκληματικές δράσεις των ναζί. Ο Λαγός, που τον Σεπτέμβριο του 2019 καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013, υποστηρίζει πως «όλοι οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα, μαζί με τις αριστερές και αντιφασιστικές οργανώσεις εκβιάζουν και αναγκάζουν τους δικαστές να μας καταδικάσουν, αψηφώντας το τεκμήριο αθωότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματά μας», προσθέτοντας ότι είναι υποκριτικό να μιλάμε για κράτος δικαίου, καθώς η Ελλάδα, ένα κράτος μέλος της ΕΕ δεν σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Ο Γ. Λαγός, που εκλέχθηκε ευρωβουλευτής της ναζιστικής Χ.Α. το 2019 και στη συνέχεια αποχώρησε από το ναζιστικό μόρφωμα, ιδρύοντας την «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση», επικαλέστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου για να υπερασπιστεί τις δολοφονίες και τις εγκληματικές δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο Λαγός, που τον Σεπτέμβριο του 2019 καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» το 2013, ισχυρίζεται ότι το 2013 και το 2014 «φυλακίστηκαν χωρίς καμία κατηγορία» εννέα βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος.

"Sponsored links"

Αναφέρει πως «όλοι οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα, μαζί με τις αριστερές και αντιφατικές οργανώσεις εκβιάζουν και αναγκάζουν τους δικαστές να μας καταδικάσουν, αψηφώντας το τεκμήριο αθωότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματά μας» και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα της ΕΕ δεν σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Αναλυτικά η επιστολή του προς τους ευρωβουλευτές:

«Λαμβάνω συχνά email από εσάς για να συνυπογράψω γραπτές ερωτήσεις ή επιστολές προκειμένου να καταδικάσω την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τρίτο κόσμο. Σήμερα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στην Ελλάδα, ένα κράτος μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 9 βουλευτές φυλακίστηκαν το 2013 και το 2014 χωρίς καμία κατηγορία λόγω της προκαταρκτικής συνωμοσίας της τότε διεφθαρμένης κυβέρνησης του Σαμαρά. Ήμουν ανάμεσά τους. Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να ακούσετε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ζητά από δικαστή (Ισίδωρο Ντογιάκο) να φυλακίσει 3 βουλευτές. Φυσικά, ο Ντογιάκος υπάκουσε.

Την Τετάρτη, παρουσιάζεται η ετυμηγορία. Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα, μαζί με τις αριστερές και αντιφατικές οργανώσεις εκβιάζουν και αναγκάζουν τους δικαστές να μας καταδικάσουν, αψηφώντας το τεκμήριο αθωότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Επομένως, είναι υποκριτικό να μιλάμε για κράτος δικαίου, καθώς η Ελλάδα, ένα κράτος μέλος της ΕΕ δεν σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις