15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο μαθητής περιέγραψε σε έκθεση το σπίτι της ψυχής του και ο καθηγητής του απάντησε πώς δεν περιέγραψε όμως το σπίτι του

Ημερομηνία:

Η έκθεση ενός μικρού μαθητή με θέμα «το σπίτι μου» κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει γίνει viral. Δεν είναι μόνο ο εκπληκτικός τρόπος που περιγράφει το σπίτι του, αλλά και η ρηχή απάντηση του δασκάλου που προσγειώνει ανώμαλα το παιδάκι στη μίζερη πραγματικότητα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Η έκθεση του μικρούλη γράφτηκε στις 21 Οκτωβρίου του 2019.

Το παιδί περιγράφει με έναν αφαιρετικό και ποιητικό τρόπο το θέμα και δίνει στον αναγνώστη να καταλάβει πολύ καλά τι είναι το σπίτι του.

Γράφει ο μικρούλης πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα λεφτά να ζήσουν σε ένα σπίτι. «Εγώ τουλάχιστον έχω ένα σπίτι. Εκεί μέσα ζουν φανταστικά ζώα, όμορφες στιγμές, αλήθεια, τα αγαπημένα μου χόμπι, ποιήματα και ωραία τραγούδια.» και παρακάτω συνεχίζει «Το σπίτι μου το έχω στην αγκαλιά μου όποτε φοβάμαι για να με κρατάει ασφαλή. Δεν έχω να περιγράψω κάτι άλλο. Με λίγα λόγια το σπίτι μου είναι μέσα στην ψυχή μου και την καρδιά μου»

Ο δάσκαλος αφού διορθώνει τα ορθογραφικά λαθάκια του μικρού, τον προσγειώνει απότομα στην πραγματικότητα: «Δε μου περιγράφεις το σπίτι σου» του γράφει στις παρατηρήσεις.

Και ναι τυπικά ο μικρός δεν περιγράφει το σπίτι του, τους χώρους του, το σαλόνι, την τραπεζαρία, την κουζίνα, το μπάνιο ή τους καναπέδες. Όμως περιγράφει με την ψυχή του αυτό που νιώθει, και αυτό που εισπράττει από το σπίτι του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...