“Ο Μανούσος έφτασε μέχρι την στρατόσφαιρα”: Με επιτυχία η πρώτη πτήση του Κρητικού Αστροναύτη | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Η πρώτη πτήση του Cretan Astronaut στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Ο Μανούσος με το σκάφος του έφτασε μέχρι τη στρατόσφαιρα και επέστρεψε σώος. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου και διήρκησε περί τις 2 ώρες. Ξεπερνώντας όλα τα τεχνικά εμπόδια και τις αντίξοες θερμοκρασίες που έφταναν μέχρι και μείον 40 βαθμούς Κελσίου, οι προσπάθειες μηνών της ομάδας Cretan Astronaut ανταμείφθηκαν.

Έναν χρόνο πριν, η ομάδα ξεκίνησε το project της πρώτης πτήσης από τα Χανιά της Κρήτης προς το διάστημα. Σχεδίασε και κατασκεύασε εξ ολοκλήρου τη διάταξη του σκάφους, ενώ οργάνωσε και υλοποίησε καμπάνιες και events, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αποστολή. Μια ομάδα 7 νέων, αποτελούμενη από τους Αλέξανδρο Πουπάκη, Δημήτρη Θεοδοσίου, Θάνο Παράσχο, Βασίλη Κόττα, Ολυμπία Κόκκα, Μαρία Μετοχιανάκη και Ιωάννη Αντωνίου, ξεκίνησαν ένα project, να γίνουν οι πρώτοι νέοι από την Κρήτη, οι οποίοι θα κατακτήσουν τη στρατόσφαιρα. Και το κατάφεραν.

"Sponsored links"

Πρωταγωνιστής αυτού του project, ο Μανούσος. Ο Κρητικός Αστροναύτης, με το στριφτό μουστάκι και την στολή αστροναύτη, βαφτισμένος από τον κόσμο που ακολουθεί τα βήματα της ομάδας μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, πέτυχε το φαινομενικά ακατόρθωτο. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του, λοιπόν, είναι γεγονός! Όμως σύντομα, θα ακολουθήσει η επίσημη πτήση, η οποία κρύβει ορισμένες εκπλήξεις για τους υποστηρικτές του Κρητίκαρου Μανούσου.

 

Το εγχείρημα, υποστηρίζεται από τον Youth Entrepreneurship Club – Hub of Innovation & Entrepreneurship in Greece.

"Sponsored links"

Χρυσοί Χορηγοί είναι η DIAGEO HELLAS και η Ευρωπαϊκή Πίστη ενώ έχουν υποστηρίξει επίσης το εγχείρημα οι: ΣΥΝΚΑ, Σκλαβενίτης, Φωτεινάκης και 30 ιδιώτες που έχουν συνεισφέρει σε crowdfunding καμπάνια. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να στηρίξει/χρηματοδοτήσει το εγχείρημα, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα στο info@cretanastronaut.com.

Περισσότερα δεδομένα από την π πτήσης:

Ημερομηνία πτήσης: 17/10/2018 08:16:05 πμ
Διάρκεια ταξιδιού: 117 λεπτά
Μέγιστο υψόμετρο: 23.5 km
Μέση ταχύτητα ανάβασης: 5.6 m/s
Ταχύτητα κατάβασης: 5.6 m/s
Ελάχιστη εξωτερική θερμοκρασία*: -51.4°C
Ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία: -18°C
Οριζόντια διανυθείσα απόσταση: 43.55 km

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις