17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ο Μητσοτάκης επένδυσε τα πάντα στο εμβόλιο, και τα εμβόλια… δε φτάνουν

Ημερομηνία:

Συνεχίζει τα σοβαρά λάθη με μεγάλο κόστος η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ενω επι μήνες οι επιστήμονες προειδοποιούσαν για την έλευση δεύτερου κύματος κι αφού η κυβέρνησή του δεν έπραξε τα δέοντα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και της οικονομίας, εν μέσω της νέας καραντίνας επένδυσε στον ερχομό του εμβολίου δημιουργώντας φρούδες ελπίδες στους πολίτες ότι σύντομα και με τον ερχομό του, όλα θα επιστρέψουν σε μία κανονικότητα.

Όμως όσα έλεγε απέχουν πολύ μακριά από την αλήθεια.

Τώρα αποδεικνύεται ότι η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα. Μόλις 300.000 εμβόλια θα έρθουν στην Ελλάδα σε πρώτη φάση, αριθμός εξαιρετικά μικρός για να δοθεί η οποιαδήποτε ουσιαστική λύση τη στιγμή όπου η οικονομική πίεση δημιουργεί ασφυξία στο εμπόριο και το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του. Και η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθει άμεσα αφού πλεον υπάρχει παραδοχή ότι από Γενάρη οδεύουμε σε ακόμη πιο σκληρο λοκντάουν και όχι σε άνοιγμα των αγορών, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την Κρήτη.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο πολιτης χάνει την εμπιστοσύνη του στο κατά πόσο η κυβέρνηση του λέει την αλήθεια, με τον Στέφανο Μάνο, πρώην υπουργό Οικονομίας κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατιας, να κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι δε δίνει όλα τα στοιχεία.

Προφανώς οι συνθήκες είναι πρωτογνωρες όμως σίγουρα δε βοηθά καθολου την κατάσταση ότι η κυβέρνηση φαίνεται να λειτουργεί με ιδεολογικές αγκυλώσεις που δεν της επιτρέπουν να κάνει τα αναγκαία. Αντ’ αυτού, προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις που δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες και ανασφάλεια τη στιγμή που η αγορά καταρρέει.

Την ίδια στιγμή, επενδύει στην αστυνόμευση της κρίσης της πανδημίας, όχι στην αντιμετώπιση της πανδημίας ως μία κρίση υγείας. Η απαγορευση διαδηλώσεων εις το όνομα της διασφάλισης της υγείας προκαλεί τρόμο σε κάθε δημοκρατικό πολιτη. Όχι όμως στην κυβέρνηση.

Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό…

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...