Ο Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στις ΗΠΑ με επίκεντρο τα Χανιά – Ζήτησε «επωφελή συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της Σούδας και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας» | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να αξιοποιήσει στο έπακρον τις επαφές που θα έχει με την αμερικανική ηγεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, χαρακτηρίζοντας ως ιδιαίτερα ευνοϊκή τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που πραγματοποιείται το ταξίδι του πρωθυπουργού. Ζήτησε «επωφελή συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της Σούδας και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας».

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για τη χώρα μας, γιατί παρά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο εσωτερικό, λόγω των ανεύθυνων επιλογών της κυβέρνησης, όπως είπε, η Ελλάδα παραμένει νησίδα σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο που δοκιμάζεται από μεγάλη αστάθεια.

Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, η συγκυρία αυτή, σε συνδυασμό με τα μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών-Τουρκίας, αναβαθμίζει ουσιαστικά τη διαπραγματευτική θέση της πατρίδας μας.

"Sponsored links"

Όπως επισημαίνει, «προσφέρεται στον κύριο Τσίπρα μια μοναδική ευκαιρία «να διασφαλίσει μία συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της Σούδας και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας που θα αναγνωρίσει εμπράκτως τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδος -όχι με οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά με μία συμφωνία εθνικά ωφέλιμη- και να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη στρατηγικής σχέσης σε όλους τους τομείς του ελληνικού ενδιαφέροντος, με έμφαση, όπως υπογραμμίζει, στην προσέλκυση συγκεκριμένων επενδύσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας μας

«Να αξιοποιήσει ο Τσίπρας την σπάνια ευκαιρία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει πως ο Α. Τσίπρας πρέπει να πετύχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις της αμερικανικής ηγεσίας για τα εθνικά μας ζητήματα που μας αφορούν, την Τουρκία, το Κυπριακό, τα Σκόπια, το μεταναστευτικό.

Αναφερόμενος στην ομογένεια, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει τον ρόλο που έχει ως καταλύτη, τονίζοντας πως στους Έλληνες της Αμερικής πρέπει να αναγνωριστεί ουσιαστικός ρόλος και λόγος στις εξελίξεις, στο παρόν και στο μέλλον της μητέρας πατρίδας, ενισχύοντας ουσιαστικά τις σχέσεις τους μαζί της. Όπως λέει, μάλιστα, σε αυτές τις υποχρεώσεις εντάσσει και τη δυνατότητα να ψηφίζουν επιτέλους οι Έλληνες πολίτες στον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

«Ειλικρινά, ελπίζω ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να αξιοποιήσει για τη χώρα μας τη σπάνια ευκαιρία, που επαναλαμβάνω και για λόγους συγκυρίας του προσφέρεται, δηλαδή να μην μείνει ως μόνη παρακαταθήκη του ταξιδιού του μια φωτογραφία με τον Αμερικανό Πρόεδρο χάριν επικοινωνιακών εντυπώσεων» καταλήγει στη δήλωσή του ο Κ. Μητσοτάκης.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις