Ο Μητσοτάκης το παραδέχτηκε: «Ευθύνεται ο τουρισμός για τον κορονοϊό» | Βίντεο

Κανένα σχόλιο
Το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα έγινε εν πλήρη γνώσει της αύξησης των κρουσμάτων που θα έφερνε. Αυτό τουλάχιστον παραδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην Κριστιάν Αμανπούρ του CNN.

Σε πλήρη αντίθεση με όσα επιχειρεί η κυβέρνηση να «πουλήσει» στο εσωτερικό της χώρας δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά, ότι δηλαδή η ευθύνη της αύξησης των κρουσμάτων πέφτει αποκλειστικά στις πλάτες των πολιτών «που χαλάρωσαν», σε διεθνές κοινό το αφήγημα είναι διαφορετικό.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός και επιχείρησε να μεταφέρει την άποψη ότι η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη και αναμενόμενη. Όπως χαρακτηριστικά είπε:

"Sponsored links"

«Περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων καθώς ανοίξαμε την οικονομία και ανοίξαμε τον τουρισμό».

Άρα λοιπόν, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν υπάρχει ζήτημα «χαλαρωμένων πολιτών». Η αύξηση των κρουσμάτων είναι ένα σχεδιασμένο γεγονός, αναπόφευκτο λόγω των επιλογών της κυβέρνησης. Δεν το λέμε εμείς, το λέει η ίδια η κυβέρνηση δια στόματος του Ηγέτη της. Απλά δεν το λέει στους πολίτες, καθώς είναι πιο βολικό να τους κατηγορήσει από το να παραδεχτεί ότι έβαλε εκούσια τις ζωές τους σε κίνδυνο. Ο «σκληρός» Χαρδαλιάς θα συνεχίσει να κουνά το δάχτυλο.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις