16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει «σημαντικές αλλαγές» στις σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας

Ημερομηνία:

Τροποποιήσεις στην πολιτική μεταξύ Ουάσινγκτον και Ριάντ προανήγγειλε, την Παρασκευή (26/02, τοπική ώρα), ο Τζο Μπάιντεν τονίζοντας πως θα ανακοινώσει «σημαντικές αλλαγές σήμερα και τη Δευτέρα».

«Σημαντικές αλλαγές» θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, «σήμερα και τη Δευτέρα» όσον αφορά στις σχέσεις της χώρας του με τη Σαουδική Αραβία, όπως έκανε γνωστό την Παρασκευή (26/02, τοπική ώρα).

Ειδικότερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο της Univision:

«Μίλησα χθες με τον Βασιλιά, όχι με τον Πρίγκιπα (σ.σ. της Σαουδικής Αραβίας). Του κατέστησε σαφές ότι οι κανόνες αλλάζουν και πρόκειται να ανακοινώσουμε σημαντικές αλλαγές σήμερα και τη Δευτέρα για να βεβαιωθούμε ότι εάν θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας, θα πρέπει να το κάνουν με τρόπο που να αντιμετωπίζονται οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Μπάιντεν δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, για τη μη δημοσιοποίηση της έκθεσης σχετικά με την υπόθεση Τζαμάλ Κασόγκι.

Η αμερικανική έκθεση για την υπόθεση Κασόγκι και η αντίδραση του Ριάντ 

Υπενθυμίζεται πως, την Παρασκευή (26/02), αποχαρακτηρίστηκε έκθεση για τη δολοφονία του Κασόγκι από το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (ODNI), στην οποία κατηγορείται ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ότι διέταξε την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Ο Πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν, ωστόσο, αρνείται συνεχώς τη συμμετοχή του στη δολοφονία, σημειώνοντας ότι αποδέχεται την ευθύνη για τη δολοφονία που συνέβη «στη βάρδιά του».

Σαουδαραβικό δικαστήριο καταδίκασε οκτώ υπόπτους για τον ρόλο τους στη δολοφονία το 2019, με τα μέλη της οικογένειας του δημοσιογράφου να αποδέχονται την απόφαση.

Μάλιστα, ο γιος του Κασόγκι, Σαλάχ, είπε τον Μάιο του 2020 ότι η οικογένεια έχει συγχωρήσει τους υπεύθυνους για τον θάνατο του πατέρα του.

Από την πλευρά του, το σαουδαραβικό Υπουργείο Εξωτερικών «απορρίπτει κατηγορηματικά τα καταχρηστικά και λανθασμένα συμπεράσματα» που έγιναν στην έκθεση των ΗΠΑ σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Κασόγκι, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή (26/02), την οποία επικαλέστηκε σε σχετική δημοσίευση το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο (SPA).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...