Ο Μπογδάνος κέρδισε αγωγή για reaction σε σχόλιο στο Facebook – Ετοιμάζει μήνυση ενάντια στο Luben

Κανένα σχόλιο

Την δικαίωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, για αγωγή κατά μίας ιδιωτικής υπαλλήλου που είχε αναρτήσει φωτογραφία του στη σατυρική σελίδα «Βαθύ Luben» στο facebook και είχε πατήσει «θετικό reaction» σε δυσφημιστικά σχόλια κατά του προσώπου του, αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Το δικαστήριο του επιδίκασε 2.000 ευρώ από τα συνολικά 28.000 ευρώ που ζητούσε, ενώ ο ίδιος δηλώνει πως «σύντομα» θα προσφύγει και κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Luben, την οποία -κατά τον ίδιο πάντα- «καίει» η δικογραφία.

Η υπόθεση αφορά μία ανάρτηση που έγινε τον Μάιο του 2019 από μία χρήστη του facebook στην σελίδα «Βαθύ Luben» σατυρικού περιεχομένου, με μία φωτογραφία του δημοσιογράφου -τότε- Κωνσταντίνου Μπογδάνου, με τη λεζάντα «Παιδιά σος ο μπογδανος κατω από το γραφείο μου. Γουάτ του ντου;». Ακολούθως, η φωτογραφία έγινε γρήγορα πολύ δημοφιλής στη σελίδα, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 500 reactions και 200 σχόλια.

Μετά από έναν μήνα, ο ίδιος αναφέρθηκε στην σχετική ανάρτηση, διαμαρτυρόμενος κατά τη διάρκεια προεκλογικού ραδιοφωνικού debate στα μέσα Ιουνίου του 2019, όμως στη Δικαιοσύνη προσέφυγε τον Αύγουστο του ίδιου έτους, μόνον αφού εξελέγη βουλευτής. Στις 3 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, η αγωγή του Κ. Μπογδάνου, με την οποία ζητά αποζημίωση 20.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας και 8.000 ευρώ για την προσβολή του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων, επιδόθηκε στην κοπέλα. Ακόμα, ζητούσε 5.000 ευρώ για κάθε φορά που η ίδια θα αναφερόταν στο πρόσωπό του.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με στοιχεία της αγωγής κατά της ιδιωτικού υπαλλήλου «Ε.Σ.» που δημοσίευσε τον Φεβρουάριο του 2020 το Vice, ο Κ. Μπογδάνος παραθέτει σχόλια που φέρονται να έγραψαν μέλη της σελίδας κάτω από την επίμαχη ανάρτηση, σημειώνοντας και την «ερμηνεία» του εκάστοτε σχολίου. Έτσι, στην αγωγή που κατέθεσε αναφέρει πως θεωρεί το σχόλιο «Βγάλ’τον έξω και κατούρα» ότι τον χαρακτηρίζει ως «άξιος να δεχθώ προσβλητική, υποτιμητική, εξευτελιστική συμπεριφορά», το σχόλιο «Πέσε αλα WWE από την γωνία του κτηρίου…ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΤΟΥ» ως «άξιος να δεχθώ βία», το «ξερνα δεν θανε και δυσκολο» ως «πρόσωπο που προκαλώ αηδία στον άλλον» και το «Κάνε παράπονα στον δημο γτ αγνωστοι αφοδευουν στην μεση του δρομου», ως «έχων μηδενική αξία, όπως τα ανθρώπινα περιττώματα».

Ακόμα, πάντα με βάση το δημοσίευμα, ο ίδιος θεωρεί πως με τα παραπάνω σχόλια ο «μέσος αναγνώστης αποκομίζει την εντύπωση ότι «δεν χρήζω ουδεμίας εκτίμησης με βάση την ηθική και κοινωνική αξία μου, καθώς και την υπόληψή μου, με αποτέλεσμα να είμαι άξιος πάσης φύσεως προσβλητικών, εξευτελιστικών και βίαιων συμπεριφορών». Ο Κ. Μπογδάνος υποστηρίζει ακόμα ότι με τα σχόλια που ακολούθησαν «δημιουργήθηκε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητά μου, αλλά και για την ίδια μου τη ζωή, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη το ότι κατά το παρελθόν, ήτοι στις 10-05-2012, υπήρξα θύμα περιστατικού άγριου ξυλοδαρμού, κατόπιν παρελθοντικής διαδικτυακής στοχοποίησής μου, με παρόμοιο τρόπο, ως άνω». Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως η ανάρτηση και τα σχόλια που συγκέντρωσε, του προκάλεσαν «μεγάλη θλίψη», «ψυχική ταραχή» και «στεναχώρια».

Τελικά, το πρωί της Τρίτης, ο Κ. Μπογδάνος ενημέρωσε μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα πως κέρδισε την αγωγή, με καταδίκη της ιδιωτικής υπαλλήλου για ηθική αυτουργία σε εξύβριση και παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, προαναγγέλλοντας προσφυγή και κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Luben.

The Press Project

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις