Ο Μ. Βολουδάκης ζητά στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο ΜΚΟ

Κανένα σχόλιο

Ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ν.Δένδια, με την οποία ζητά στοιχεία για τους ελέγχους των δαπανών των ΜΚΟ που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας.

To κείμενο της ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια

"Sponsored links"

Θέμα: Έλεγχοι χρηματοδοτήσεων ΜΚΟ από την ΥΔΑΣ

Στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, υπάρχει αναρτημένος πίνακας με 198 ΜΚΟ οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν την περίοδο 2000-2010 και για τις οποίες εκκρεμεί οικονομικός έλεγχος σχετικά με τα χρηματοδοτηθέντα προγράμματα. To συνολικό ποσό των υπό έλεγχο χρηματοδοτήσεων φθάνει τα 36,636,405.46 ευρώ.

Είναι προφανές ότι ο έλεγχος δεν έχει νόημα όταν διαρκεί τόσο χρόνο ή όταν τα αποτελέσματά του δεν ανακοινώνονται εγκαίρως.

Ερωτάται ο Υπουργός:

–     Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο προαναφερθείς έλεγχος και τι ακριβώς διαλαμβάνει;

–     Έχει ανατεθεί ο έλεγχος σε ελεγκτικές εταιρείες, και αν ναι σε ποιές;

Πέραν των προαναφερθέντων, υπάρχουν άλλα ανέλεγκτα προγράμματα τηςΥΔΑΣ;

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις