28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ο Μ. Μανουσάκης για την έκθεση Κιβωτός των Ονείρων [ηχητικό]

Ημερομηνία:

“Τέχνη σημαίνει ακροβασία. Ακροβασία προσωπική” σχολίασε ο επιμελητής της έκθεσης “Στην Κιβωτό των Ονείρων” και τακτικός καθηγητής της ΑΣΚΤ, κος Μιχάλης Μανουσάκης στον ΚΡΗΤΗ FM. Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης ο κος Μανουσάκης μίλησε για το συναισθηματικό χρέος που νοιώθει απέναντι τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και απέναντι στους δασκάλους του χαρη στους οποίους καταδύθηκε στον κόσμο της δημιουργίας.

Η “Κιβωτος των Ονείρων” αποτελεί μια απόπειρα περισυλλογής και αναστοχασμού πάνω στην απόδραση απο το “Εγώ” σχολίασε ο κος Μανουσάκης αιτιολογώντας την απουσία δικών του δημιουργιών από την έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων ώς τις 24 Ιανουαρίου με έργα επιλεγμένα από την ιδιωτική συλλογή “Η άλλη Αρκαδία” του Σωτήρη Φέλιου.

[youtube url=”http://youtu.be/ONmp3fAwhAQ”]

kritifm1015.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...