19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στη μαρτυρική Γέργερη

Ημερομηνία:

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των παλικαριών της Γέργερης και της Νυβρίτου, που εκτελέστηκαν στις 14 Αυγούστου του 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, συμμετείχε τη Δευτέρα 14/08/17 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Πριν από 73 χρόνια, λίγο πριν τη μεγάλη Θεομητορική γιορτή της Ορθοδοξίας, οι Γερμανοί θέλοντας να εξουδετερώσουν  όλες τις ένοπλες αντάρτικες ομάδες του Ψηλορείτη, προσέφυγαν και με σκοπό να τρομοκρατηθούν οι Κρήτες, σε ομαδικές εκτελέσεις. Κατέστρεψαν τα Ανώγεια  και εκτέλεσαν αμάχους από τα χωριά Σάρχο, Σωκαρά, Σκούρβουλα, Νύβριτο και Γέργερη.

Οι Γερμανοί, αδύναμοι όντες, να κερδίσουν τη μάχη με τους αντάρτες,  υποχωρώντας σκότωναν αναίτια και εκδικούμενοι, αμάχους. Το γερμανικό φασιστικό θηρίο λίγο πριν ξεψυχήσει σκορπούσε τη βαρβαρότητα και το θάνατο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, για την εκτέλεση των 29 παλικαριών της Γέργερης και της Νυβρίτου στις 14-8-1944, ο  Νότης Μαριάς, κατέθεσε στεφάνι στον τόπο της εκτέλεσης,  συνομίλησε με συγγενείς των θυμάτων και τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα του για την διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

«Το Νοέμβριο 2016 διοργάνωσα στον ιστότοπο notismarias.gr διαδικτυακή ψηφοφορία, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση να εγγράψει επιτέλους τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον Κρατικό Προϋπολογισμό» δήλωσε μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς και συνέχισε: «Η διαδικτυακή αυτή ψηφοφορία, παραμένει ενεργή και στόχο έχει  να αναγκάσει την κυβέρνηση να αναλάβει πρακτικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και να θέσει την Ελληνική Βουλή προ των ευθυνών της»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...