15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) εγκαινιάζει δύο νέα Γραφεία του (Βιβλιοθήκες) στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη

Ημερομηνία:

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), εγκαινιάζει δύο νέα Περιφερειακά Γραφεία (Βιβλιοθήκες) στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, στις 12:00, πραγματοποιεί εκδήλωση για τα εγκαίνια του Περιφερειακού Γραφείου του (Βιβλιοθήκης) στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, στην Πανεπιστημιούπολη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Λίγες ημέρες μετά, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00, ο ΟΒΙ εγκαινιάζει το νέο Περιφερειακό Γραφείο του στην Κρήτη, με εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, Κορωναίου 9, Ηράκλειο Κρήτης.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η  καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού, τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και της Κρήτης, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς, ώστε να προωθήσει τη διασύνδεση της καινοτομίας και της εφευρετικής δραστηριότητας με την οικονομική παραγωγή, να ενισχύσει την τοπική απασχόληση και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Με τα νέα Γραφεία ο ΟΒΙ θέτει ως στρατηγικό στόχο να παρέχει τη δυνατότητα για άμεση πρόσβαση του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού, ερευνητικού κοινού των ευρύτερων περιοχών στις υπηρεσίες τεχνολογικής πληροφόρησης του Οργανισμού κυρίως σε ό,τι αφορά τις ευρεσιτεχνίες και τα designs, επιδιώκοντας οι ενδιαφερόμενοι εφευρέτες, ερευνητές, ΜμΕ στις ευρύτερες περιοχές να έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται στην τεχνολογική πληροφόρηση, στην προστασία της παραγόμενης γνώσης/τεχνολογίας και στην εμπορική αξιοποίησή της.

Στην εκδήλωση εγκαινίων της Θεσσαλονίκης χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθ. Περικλής Μήτκας, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Ευστράτιος Ζαφείρης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΒΙ Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης και εκπρόσωποι επιχειρηματικών και παραγωγικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων θα υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ ΟΒΙ και ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση εγκαινίων της Κρήτης χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Αλιφιεράκης, o Διευθυντής του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) κ. Αρτέμης Σαϊτάκης και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης.

Οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις αυτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία των νέων Γραφείων του ΟΒΙ (Βιβλιοθήκες), ως σημεία επαφής και ενημέρωσης, από στελέχη του Οργανισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες των Περιφερειακών Γραφείων του ΟΒΙ (Βιβλιοθήκες) θα έχουν τη δυνατότητα:

⦁ να προμηθεύονται έντυπο πληροφοριακό υλικό για την προστασία των Εφευρέσεων και την καταχώριση των Βιομηχανικών Σχεδίων, καθώς και έντυπα κατάθεσης αιτήσεων για τίτλους προστασίας

⦁ να συζητούν με στέλεχος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας τυχόν απορίες τους για τη διαδικασία κατάθεσης αίτησης, τα τέλη, τη δυνατότητα Έρευνας μέσα από ΔΕ και Βιομηχανικά Σχέδια

⦁ να λαμβάνουν εξατομικευμένη βοήθεια σε θέματα προστασίας της βιομηχανικής ιδιοκτησίας και κατοχύρωσης ερευνητικών αποτελεσμάτων

⦁ να λαμβάνουν πληροφόρηση σχετικά με τη δυνατότητα προστασίας των ευρεσιτεχνιών και τις διαφορετικές διαδικασίες αξιοποίησής τους

⦁ να συζητούν θέματα που αφορούν  στην προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό

⦁ να ενημερώνονται για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχει ο ΟΒΙ στο κοινό του.

"google ad"

Σημειώνεται πως έχει ήδη εγκαινιαστεί το νέο Περιφερειακό Γραφείο του ΟΒΙ στην Πάτρα.

Σχετικά με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ):

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) λειτουργεί από το 1988 και είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και την προστασία των δικαιωμάτων των βιομηχανικών σχεδίων. Σκοπός του ΟΒΙ είναι να συμβάλει στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται και η παροχή τεχνολογικής πληροφόρησης, από Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) μέσα από διεθνείς βάσεις δεδομένων, στους περισσότερους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. O OBI συνεργάζεται με άλλους ομοειδείς Οργανισμούς διεθνώς όπως το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), για θέματα βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και εποπτεύεται από το αρμόδιο Υπουργείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ