Ο ΠΟΥ απευθύνει έκκληση στις ευρωπαϊκές χώρες για την πανδημία: Μην μειώνεται τις δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία

Κανένα σχόλιο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), τάσσεται έμμεσα κατά της άρσης των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορονοϊού, στις οποίες προχωρούν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. τονίζοντας ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί πρώτα από όλα πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να μειώσουν τις δαπάνες τους για τη δημόσια υγεία. Ο ΠΟΥ υπογραμμίζει ότι υπάρχει ανησυχία για τη μείωση των δαπανών, τονίζοντας ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι οι επενδύσεις στην Υγεία, την κοινωνική προστασία και την αποφυγή της λιτότητας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο  ο Χανς Κλούγκε, διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, δήλωσε ότι από το 2008 ως το 2013, ο προϋπολογισμός κατ’ άτομο που αφιερώνεται στην υγεία, μειώθηκε στην Ευρώπη σχεδόν στο μισό. Υπογράμμισε πως υπάρχει ανησυχία για τη μείωση των δαπανών, τονίζοντας ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι οι επενδύσεις στην Υγεία, την κοινωνική προστασία και την αποφυγή της λιτότητας

«Ανησυχούμε ότι οι χώρες θα απαντήσουν στην κρίση με τον ίδιο τρόπο που απάντησαν πριν 10 χρόνια κάνοντας περικοπές δαπανών στη δημόσια υγεία. Σήμερα προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι οι επενδύσεις στην υγεία, η κοινωνική προστασία και η αποφυγή της λιτότητας».

"Sponsored links"

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ξεκαθάρισε την Πέμπτη πως τα χρήματα του «Ταμείου Ανάκαμψης» συνοδεύονται από «μεταρρυθμιστικούς» όρους, επισημαίνοντας ότι μαζί με τη βοήθεια που μπορεί να δοθεί από την Κομισιόν, έρχονται και «συγκεκριμένες ευθύνες», που «μεταφράζονται» σε μέτρα λιτότητας.

«Η χρηματική ενίσχυση θα πρέπει να δοθεί άμεσα. Δεν μπορούμε να χορηγήσουμε κάποιου είδους “λευκή επιταγή” στις χώρες που πρόκειται να αντλήσουν χρήματα από αυτό το εργαλείο χρηματοδότησης. Θα βοηθήσει, αυτό είναι σίγουρο, αλλά τα χρήματα δεν μπορούν να αντλούνται χωρίς να υπάρχει κάποιου είδους έλεγχος. Φυσικά και θα πρέπει να υπάρξει βοήθεια, αλλά μαζί με τη βοήθεια έρχονται και συγκεκριμένες ευθύνες. Ευθύνες και υποχρεώσεις που καλείται να εκπληρώσει το κάθε κράτος – μέλος, στο πλαίσιο συνεργασίας που έχουμε».

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις