Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης σε φόρουμ στη Νέα Υόρκη

Κανένα σχόλιο

Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε προ ημερών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης συνοδευόμενος από τον Α’ Αντιπρόεδρο του φορέα Σταύρο Χατζηδημητρίου και τον Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο των Ελαιουργών ν. Χανίων Μιχάλη Χαιρετάκη οι οποίοι συμμετείχαν στο ελληνοαμερικανικό αγροτοδιατροφικό φόρουμ που διοργάνωσαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Η εκδήλωση είχε ως σκοπό, την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων επαφών με αμερικανικές εταιρίες ούτως ώστε να αναβαθμιστεί η εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων και επαφές με επενδυτικούς ομίλους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και το υψηλόβαθμο στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου Έλμο Ρινάλντι.

"Sponsored links"

Ο κ. Ροκάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε, τόσο στην αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων των Χανίων και της Κρήτης με τις ΗΠΑ – κάτι που αποτελεί και έναν βασικό στόχο του Επιμελητηρίου Χανίων – όσο και στην ανάγκη για την αύξηση των εξαγωγών και της εξωστρέφειας του χανιώτικου προϊόντος.

Στο τραπέζι επιπλέον ετέθη και η ραγδαία αύξηση του τουρισμού, κάτι που «είναι φυσικό λόγω του ιδιαίτερου κάλλους του νησιού, της ξεχωριστής κουλτούρας και ιστορίας μας» όπως τόνισε ο κ. Ροκάκης, για να προσθέσει: «σημαντικό ρόλο παίζει και θεωρώ ότι στο άμεσο μέλλον θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, η κρητική κουζίνα, η οποία έχει χτίσει το δικό της μύθο στις καλύτερες κουζίνες των πιο φημισμένων εστιατορίων παγκοσμίως».

Ο κ. Χατζηδημητρίου από την πλευρά του μίλησε για την ανάπτυξη του οίνου και των επιτραπέζιων σταφυλιών, ενώ ο κ. Χαιρετάκης αναφέρθηκε στο κρητικό και δη στο χανιώτικο ελαιόλαδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία του Επιμελητηρίου Χανίων με φορείς της αμερικάνικης κυβέρνησης, κάτι που θα ανακοινωθεί στο εγγύς μέλλον. Η εν λόγω δράση αποτελεί το πρώτο βήμα από μια σειρά κινήσεων, που το Επιμελητήριο Χανίων σκοπεύει να κάνει με στόχο την ανάπτυξη των εξαγωγών, την ποιοτική αύξηση του τουρισμού και την προσέλκυση μεμονωμένων ή μικτών επενδύσεων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις