Ο Π. Πολάκης καταγγέλει τους εκβιασμούς προμηθευτών οξυγόνου στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας

Κανένα σχόλιο

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης δήλωσε τα εξής:

«Παρακολουθώ εδώ και καιρό το πρόβλημα της επάρκειας οξυγόνου σε πολλά νοσοκομεία, ειδικά τώρα με την έκρηξη της πανδημίας. Αλγεινή εντύπωση προξενούν δύο καταστάσεις:

  1. Η συνειδητή καθυστέρηση ή και ακύρωση από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας -και κατ’ επέκταση των ΥΠΕ-  στα έργα προμήθειας Μονάδων Παραγωγής Οξυγόνου που είχαμε δρομολογήσει ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όπου δεν είχαμε προλάβει να βάλουμε εμείς, ή να υπογράψουμε συμβάσεις από τους διαγωνισμούς που κάναμε, τα έργα δεν προχωρούν. Αναβάλλονται επ’ αόριστο οι διαγωνισμοί, καθυστερεί η εκδίκαση προσφυγών, ή ακόμα ακυρώνονται και ολοκληρωμένοι διαγωνισμοί όπως για παράδειγμα στη 2η ΥΠΕ με τα νοσοκομεία του Πειραιά! (…που από τον Σεπτέμβρη του ‘19 που ακύρωσαν τον μειοδότη, ακόμα να προκηρύξουν το διαγωνισμό μέχρι σήμερα και με την πανδημία σε εξέλιξη. Αντίστοιχα συμβαίνουν στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πέλλα, στη Δράμα κ.α. και μιλάμε για διαγωνισμούς με εξασφαλισμένες από εμάς χρηματοδοτήσεις.
  2. Το πιο προκλητικό όμως είναι η προσπάθεια των εταιρειών που εμπορεύονται οξυγόνο και τροφοδοτούν ακόμα πολλά νοσοκομεία στη χώρα. Σαν μαυραγορίτες της κατοχής εκβιάζουν τα νοσοκομεία που έχουν εγκατασταθεί γεννήτριες Οξυγόνου από εμάς, για να τις βγάλουν πρακτικά εκτός λειτουργίας, προκειμένου να φέρουν υγρό οξυγόνο για να γεμίσουν την εφεδρική δεξαμενή (που πρέπει πάντα να υπάρχει ως δεύτερη γραμμή) ή για να φέρουν έξτρα ποσότητες που χρειάζονται λόγω πανδημίας με τη μορφή φιαλών.

Αυτό συμβαίνει εδώ και καιρό στην Καλαμάτα στην Αλεξανδρούπολη και στα Χανιά! Στα Χανιά μάλιστα, που λειτούργησε η μονάδα παραγωγής οξυγόνου πέρυσι, μετά τη διαρκή πίεση που άσκησα για να ξεπεραστούν τα τεχνητά εμπόδια που έμπαιναν, η εταιρεία που προμήθευε πριν, πήγε και αφαίρεσε την δεξαμενή υγρού οξυγόνου (που θα λειτουργούσε ως εφεδρική, με το αζημίωτο βέβαια, για ώρα ανάγκης).

"Sponsored links"

Κακώς κάκιστα η διοίκηση του Νοσοκομείου επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο! Καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας:

Α. Να προχωρήσει τις διαδικασίες τάχιστα (τα λεφτά υπάρχουν, εμείς τα μαζέψαμε) για να μπουν γεννήτριες οξυγόνου σε όσα περισσότερα νοσοκομεία γίνεται! ΑΠΟΡΙΑ: εδώ γιατί δεν κάνετε απευθείας αναθέσεις όπως κάνετε αλλού στο όνομα της covid-19 που εδώ ισχύει κιόλας;

Β. Να πάει αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα τις εταιρείες που αρνούνται να προμηθεύσουν υγρό οξυγόνο ή φιάλες στα νοσοκομεία, εκβιάζοντας για να σταματήσει η αυτό-παραγωγή και να γυρίσουν στις υπερτιμολογήσεις που έκαναν στο παρελθόν! (από 1,2 € το λίτρο που το παραλάβαμε, το αφήσαμε το ανώτερο στο 0,60 € μετά που βάλαμε τις μονάδες οι οποίες μας κοστίζουν 0,20-0,25 € το λίτρο!)

Γ. Στα Χανιά ειδικά, τώρα με την άνοδο της πανδημίας, με εισαγγελική εντολή να ξαναμπεί άμεσα η δεξαμενή υγρού οξυγόνου που αφαίρεσε παράνομα η εταιρεία LINDE!

Υ.Γ.: Αυτά που γράφω, αποτυπώνονται και στην επιστολή του Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας κ. Κωτσιόπουλου, προς μια εταιρεία (LINDE – βλ. σχετ. συνημμένες φωτό). Μόνο που δεν αρκούν οι επιστολές κ. Κωτσιόπουλε και μάλιστα μετά από τόσο καιρό αδράνειας! Χρειάζονται πράξεις».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις