Ο Ραχόι χαρακτηρίζει “τεράστιο λάθος” την προσέγγιση Σοσιαλιστών – Ποδέμος

Κανένα σχόλιο

Φανερά αμήχανος, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι καταδίκασε με έντονο τρόπο την Παρασκευή την προσέγγιση ανάμεσα στους Σοσιαλιστές (PSOE, κεντροαριστερά, αξιωματική αντιπολίτευση) και το κόμμα διαμαρτυρίας Podemos, που φέρονται να έχουν στόχο να φράξουν τον δρόμο στους υποψηφίους της δεξιάς σε πολλές περιφέρειες και δήμους. Προσπάθησε μάλιστα να δημιουργήσει κλίμα καταστροφολογίας, κάνοντας λόγο περί μιας απόφασης που ελήφθη με «ελαφρότητα» και ενός «τρομερού λάθους».

«Οι συμφωνίες για τη δημιουργία συμμαχιών τεσσάρων ή πέντε δυνάμεων της άκρας αριστεράς είναι βαθιά αντιδημοκρατικές» έκρινε ο Ραχόι, ο οποίος αφιέρωσε πολλά λεπτά στο θέμα αυτό κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Μαροκινό ομόλογό του Αμπντελιλάχ Μπενκιράν.

Ο Ραχόι, ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος (PP, δεξιά), που κυβερνά την Ισπανία από το 2011, τοποθετήθηκε οκτώ ημέρες πριν από την προθεσμία για την ανάδειξη των δημάρχων και των αυτοδιοικητικών αξιωματούχων μετά τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές της 24ης Μαΐου, το Σάββατο 13η Ιουνίου.

"Sponsored links"

Ελλείψει δεύτερου γύρου, στις πόλεις θα αναλάβουν οι υποψήφιοι που συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των ψήφων των εκλεγμένων μελών των δημοτικών συμβουλίων. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ισπανία ζει στον ρυθμό της φημολογίας περί διαφόρων πιθανών και απίθανων εκλογικών συμμαχιών.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις