22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Σήφης ο Κροκόδειλος έχει φάει πάνω από 150 πάπιες και παραμένει ασύλληπτος

Ημερομηνία:

Πάνω από 150 πάπιες, πολλά χέλια και βατράχια φέρεται να έχει καταβροχθίσει ο… καταζητούμενος «Σήφης» ο κροκόδειλος, που ταυτόχρονα έχει αναστατώσει πολλές υπηρεσίες, υπουργεία, «κόσμο και κοσμάκη», αλλά συνεχίζει «με τον τσαμπουκά του» να είναι ελεύθερος και να αποτελεί διάσημη ατραξιόν στα νερά του φράγματος των ποταμών στο Ρέθυμνο.

Ο Σήφης, που νίκησε τον διάσημο γητευτή των κροκοδείλων Ολιβιέ Μπερά, αρνείται πεισματικά τη σύλληψή του και αποφεύγει «όπως ο διάβολος το λιβάνι» να «τσιμπήσει», να φάει σφαγμένο έτοιμο «μεζέ» στις τέσσερις παγίδες που του έχουν «στήσει» μέσα και έξω από το νερό. Τις «περιτριγυρίζει» χωρίς να τις αγγίζει, λες και θέλει «να τη σπάσει», κάνοντας… πλάκα, στους διώκτες του! Μάλιστα λέγεται ότι πάνω από πενήντα κοτόπουλα -χορηγία επιχείρησης της περιοχής- έχουν σφαγεί για να… δολώσουν τον «Σήφη», αλλά το ερπετό αποστρέφεται επιδεικτικά το κοτόπουλο και προτιμά τις πλεούμενες «σπαρταριστές» πάπιες, τα χέλια και τα βατράχια του φράγματος.

Ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες βλέποντας τον… πονηρό «Σήφη» να μην πέφτει στις παγίδες τού αντικατέστησαν τις τελευταίες ημέρες το «μενού», κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια μήπως τον δελεάσουν. Ετσι αντί για κοτόπουλο στις παγίδες έβαλαν συκωτάκια και πνευμόνια πουλιών-αρνιών, όμως και σε αυτή την περίπτωση ο «Σήφης» δεν δείχνει να… συγκινείται. Η πρόταση για αντικατάσταση του «μενού» έγινε από τον Ολιβιέ Μπερά. Ο διάσημος «κροκοδειλάκιας» όπως λέγεται «νικήθηκε» για πρώτη φορά στην καριέρα του από τον «Σήφη», που ενώ τον είχε πάρει «αγκαλιά» ξεγλίστρησε σαν χέλι από τα χέρια του, χωρίς να καταφέρει να τον ακινητοποιήσει.

«Αλλάξαμε τις τελευταίες ημέρες το ”μενού” στον ”Σήφη” με πρόταση του Ολιβιέ Μπερά, μήπως επιτέλους έχουμε αποτέλεσμα. Μέχρι στιγμής περιτριγυρίζει τις παγίδες, αλλά δεν τσιμπά», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Εθνος» ο διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης του φράγματος, Βαγγέλης Μαμαγκάκης. Ο ίδιος παράλληλα ανέφερε ότι πιθανόν τον Οκτώβριο να έρθει και πάλι για να πάρει «ρεβάνς» ο γητευτής των κροκοδείλων, ο οποίος φέρεται να έχει πεισμώσει πολύ από την πρώτη ανεπιτυχή προσπάθεια. Στην περίπτωση όμως που δεν έρθει στην Κρήτη ο Ολίβιε Μπερά, ο κ. Μαμαγκάκης προανήγγειλε μέσω του «Εθνους» ότι για την τύχη του Σήφη θα συγκληθεί η επιτροπή άμεσης επέμβασης που έχει συγκροτήσει ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γρηγόρης Ροκαδάκης, και στην οποία συμμετέχουν: Πολιτική Προστασία, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, υπεύθυνοι διαχείρισης του φράγματος, Δήμος Αμαρίου, Δασαρχείο, Κτηνιατρική Υπηρεσία κ.ά.

Ο… Κρητικός κροκόδειλος, που άμεσα ή έμμεσα για τη σύλληψή του έχει κινητοποιήσει πάνω από 200 άτομα, έχει ταυτόχρονα αποκτήσει χιλιάδες οπαδούς στην Κρήτη, την Ελλάδα και διεθνώς. Μάλιστα συνεχώς η ύπαρξη και η φήμη του προβάλλονται από ΜΜΕ, διαφημιστικά έντυπα, ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού κ.ά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της διαφημιστικής καμπάνιας αυτές τις ημέρες μεγάλης αεροπορικής εταιρείας του εξωτερικού (Ryanair) που πραγματοποιεί πτήσεις στην Κρήτη και στα έντυπά της διαφημίζει τον «Κρητικό» κροκόδειλο αλλά και το Ρέθυμνο ως έναν παγκόσμιο προορισμό. Μάλιστα ελέω «Σήφη» στην περιοχή καταφθάνουν Eλληνες και ξένοι τουρίστες, που γεμίζουν καφενεία και ταβέρνες… τονώνοντας την τοπική οικονομία. «Hρθα και εγώ όπως και πολλοί άλλοι να φωτογραφήσω τον κροκόδειλο για να τον δείξω στους φίλους μου με την επιστροφή μου στην Καλιφόρνια», δήλωσε ο κρητικής καταγωγής αρχιτέκτονας, Γιώργος Μεσσαριτάκης, που βρίσκεται στο νησί για διακοπές. Από την πλευρά του ο Γ. Τσιπόπουλος από τον Πειραιά προσθέτει: «Είμαστε διακοπές στην Κρήτη, ακούσαμε για το θέμα και ήρθαμε να δούμε από κοντά τον κροκόδειλο. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας κροκόδειλος να είναι ελεύθερος σε ποτάμι στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ωστόσο κάτοικοι της περιοχής και η δημοτική αρχή Αμαρίου ζητούν ο «Σήφης» να παραμείνει στον τόπο τους. «Ο ”Σήφης” μάς ανήκει και πρέπει να μείνει στην περιοχή», λένε χαρακτηριστικά, ενώ ταυτόχρονα το «κρητικό» ερπετό διεκδικούν το Ενυδρείο Κρήτης και το Αττικό Πάρκο. Οπως εξηγεί ο κ. Μαμαγκάκης, ο «Σήφης» σε περίπτωση «σύλληψής» του περιέρχεται στη δικαιοδοσία των αρμόδιων υπηρεσιών και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, και στη συνέχεια θα εγκριθεί η παράδοσή του στον φορέα που τηρεί τις προϋποθέσεις ευζωίας του ερπετού.

imerisia.gr/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ