Ο Σαμαράς δεν κρατιέται με την ιδέα να ρίξει και δεύτερο Μητσοτάκη

Κανένα σχόλιο

Αν συνδυαστούν όσα είπε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντ.  Σαμαράς στον  «Φιλελεύθερο», η ομιλία του στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ και οι πληροφορίες για τις κινήσεις του ανά την επικράτεια , το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: νυχτώνει και ξημερώνει με την ιδέα  να ρίξει και δεύτερο Μητσοτάκη. Είναι κίνηση για Γκίνες.

Το  υποψήφιο… θύμα το επιβεβαιώνει  με τον τρόπο του: προσπαθώντας  να  αποσπάσει βουλευτές  από τον κύκλο της επιρροής του. Μετά τον άγνωστο Βλάση έφτασε στο σημείο να κάνει υπουργό τον… Μηταράκη.  Σα να δίνεις ένα διαστημόπλοιο σε χειριστή μοτοσακό.

Αν μπορεί να ξεχωρίσει κανείς στον πρώην Πρωθυπουργό δυο χαρακτηριστικά αυτά είναι ότι βιώνει την πολιτική σαν μετεμψύχωση  του Παύλου Μελά  και την εννοεί ως διαρκή άσκηση ίντριγκας.

"Sponsored links"

Δεν του βγήκε κι άσχημα ως τώρα. Και αρχηγός της ΝΔ -απέναντι στην πανίσχυρη Ντόρα της εποχής- έγινε και Πρωθυπουργός.

Το καλύτερό του είναι ότι χτύπησε το Μητσοτακέικο από μέσα: δίνοντας υπουργείο στον μικρό αδελφό, έκλεισε το στόμα το πατέρα και τέλειωσε  την μεγάλη κόρη.

Στήριξε τον Κυριάκο ως ακίνδυνη παρένθεση και λέει παντού ότι  ο γιος του Μητσοτάκη έγινε ό,τι έγινε χάρη σ’ αυτόν.

«Όλοι ξέρουν πως βοήθησα ενεργά για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις…» είπε στον «Φιλελεύθερο».

Δεν έχει άδικο. Το σύστημά του τίναξε  στον αέρα  τις πρώτες αρχαιρεσίες που θα έβγαινε ο Μεϊμαράκης και στις δεύτερες του βρήκε «λαγό».

Ο Κυριάκος του έδωσε μια θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου για τον Βορίδη του και μια θέση αντιπροέδρου για τον Άδωνι.  Ψιλοπράγματα. Δεν πήρε τη θέση στην Κομισιόν, ή το αξίωμα το πρώτου πολίτη της χώρας.

Είναι της ανδρικής σχολής  και δεν θα το αφήσει έτσι. Ήδη ξεκίνησε. Στο συνέδριο κατέθεσε την πολιτική πλατφόρμα του -και ο Μητσοτάκης δεν διανοήθηκε καν να τον κοντράρει.

«Παραμένω ενεργός στην πολιτική, να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, την παράταξή μου και τις αρχές μου – ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές σαν κι αυτές που ζούμε, σαν κι αυτές που έρχονται».

Μετάφραση: ετοιμαστείτε να με ακολουθήσετε στον υπέρ πατρίδος αγώνα.

"Sponsored links"

Στον πατέρα Μητσοτάκη χρωστούσε, αλλά τον έριξε για να σώσει το έθνος.  Ο γιος του χρωστάει και η σωτηρία θα είναι ευκολότερη. Ήδη κάνει συλλογή από αφορμές.

Στις προδοτικές Πρέσπες και το αντεθνικό «Λαθρομεταναστευτικό», προσθέτει και  τα Ελληνοτουρκικά, τοποθετούμενος εναντίον της θέσης Μητσοτάκη για τη  Χάγη .

Ζητάει «αξιοπιστία και αποφασιστικότητα», υποδηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν με τον σημερινό Πρωθυπουργό.  Σαν τον λύκο καιροφυλακτεί να βρει αφύλακτο το κοπάδι. Για να πάρει το έπαθλο του ολικού εξολοθρευτή των Μητσοτάκηδων.Στις συνάξεις που κάνει υπόσχεται ότι θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Και στην πληρέστερη παρέμβαση του από τότε, με τη συγκεκριμένη  συνέντευξη, έριξε τις τροχιοδεικτικές βολές του.

Ανοιχτό Παράθυρο

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις