Ο Σημανδηράκης απαντά στον Πολάκη για τη γεννήτρια οξυγόνου του νοσοκομείου: “Η υπηρεσία πολεοδομίας ουδέποτε έλαβε σχετικό αίτημα ώστε να το διεκπεραιώσει”

Κανένα σχόλιο

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης.

Όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο facebook εταιρεία απειλεί το νοσοκομείο Χανίων να μη θέσει σε λειτουργία τη γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου που τοποθετήθηκε πρόσφατα. Η ίδια εταιρεία προμηθεύει οξυγόνο το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει ο κ. Πολάκης: “Αν τα πράγματα με τον κορωνοϊό χειροτερέψουν, το νοσοκομείο (με τη γεννήτρια σε λειτουργία) θα έχει αυτάρκεια και δε θα εξαρτάται από κανέναν έμπορο”.

"Sponsored links"

Η εταιρεία απειλεί το νοσοκομείο ώστε να καρπωθεί το κέρδος από την εξάρτηση που θα έχει το νοσοκομείο από το οξυγόνο που πουλά και θα είναι αναγκαίο σε μεγάλες ποσότητες σε μία πιθανή αύξηση της ανάγκης λόγω επιδημίας κορωνοϊού;

Μάλιστα, ο κ. Πολάκης εγκάλεσε τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη για την καθυστέρηση της Πολεοδομίας να τελειώσει μια “εντελώς τυπική έγκριση που απαιτείται”.

Όμως, απ’ ότι φαίνεται, γι’ αυτό δεν ευθύνεται ο Δήμος Χανίων.

Σε απάντηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης τονίζει ότι “η υπηρεσία πολεοδομίας ουδέποτε έλαβε σχετικό αίτημα ώστε να το διεκπεραιώσει” με ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου και κατ’ επέκταση τους πολιτικούς προϊστάμενους, τους υπουργούς νυν και τέως.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, εφόσον κατατεθεί το σχετικό αίτημα “ως ζήτημα που άπτεται της δημόσιας υγείας θα διεκπεραιωθεί κατά προτεραιότητα”.

Διαβάστε όλη την απάντηση του Δήμαρχου Χανίων:

Προς αποφυγή δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων, σχετικά με όσα δημοσιεύθηκαν σήμερα για την Πολεοδομία του Δήμου Χανίων, όσον αφορά τη λειτουργία της γεννήτριας παραγωγής οξυγόνου στο Νοσοκομείο Χανίων και την άδεια του οικίσκου, η απάντηση είναι ρητή: Η υπηρεσία πολεοδομίας ουδέποτε έλαβε σχετικό αίτημα ώστε να το διεκπεραιώσει.

Η ευθύνη για την ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών έγκρισης, βαραίνει όσους έχουν και είχαν την ευθύνη διοίκησης του νοσοκομείου και κατ’ επέκταση τους πολιτικούς προϊστάμενους, τους υπουργούς νυν και τέως.

Θα ήταν φρόνιμο λοιπόν, προτού κάποιος επιρρίψει ευθύνες, να έχει την υπευθυνότητα να εξετάσει τα αληθινά στοιχεία και γεγονότα. Ειδικά σε μία υπηρεσία όπου τα τελευταία χρόνια είναι υποστελεχωμένη και οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινό αγώνα με γιγαντιαία προβλήματα, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να δυσφημεί την δουλειά και να θίγει αδίκως και χωρίς στοιχεία το έργο τους.

"Sponsored links"

Αναμένουμε το σχετικό αίτημα και είναι αυτονόητο ότι ως ζήτημα που άπτεται της δημόσιας υγείας θα διεκπεραιωθεί κατά προτεραιότητα.

Η κοινωνία περνάει μια μεγάλη δοκιμασία και εμείς απερίσπαστοι, θα μείνουμε προσηλωμένοι στο έργο μας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις