Ο Σουηδός «Τσιόδρας» λέει: Οι μάσκες προσώπου είναι πολύ επικίνδυνες επειδή δίνουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας

Κανένα σχόλιο

Οι μάσκες προσώπου είναι «πολύ επικίνδυνες» για τη δημόσια υγεία, αναφέρει ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της Σουηδίας, Anders Tegnell

Οι μάσκες προσώπου είναι «πολύ επικίνδυνες» για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της Σουηδίας, Anders Tegnell.

Όπως επισημαίνει ο κ. Tegnell, η επικινδυνότητα της μάσκας προσώπου έγκειται στο ότι δίνει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

"Sponsored links"

Ωστόσο δεν αναστέλλει αποτελεσματικά την εξάπλωση του ιού.

«Είναι επικίνδυνο να πιστεύει κανείς ότι οι μάσκες προσώπου θα περιορίσουν τον ιό, εφόσον κάνουμε λόγο για την πανδημία Covid-19» δήλωσε ο Anders Tegnell, που είναι ιδιαίτερα αρνητικός στο ενδεχόμενο επιβολής ενός lockdown.

«Οι μάσκες προσώπου μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελείς σε άλλες περιπτώσεις.

Αλλά να γεμίσετε εμπορικά κέντρα με ανθρώπους που φορούν μάσκες είναι σίγουρα κάτι τελείως λάθος» πρόσθεσε ο διακεκριμένος Σουηδός λοιμωξιολόγος.

Ο Tegnell ήταν εξ αρχής με συνέπεια κατά της χρήσης μάσκας, δηλώνοντας ότι «Με τους αριθμούς να μειώνονται πολύ γρήγορα στη Σουηδία, δεν βλέπουμε κανένα νόημα να φοράμε μάσκα προσώπου στη Σουηδία, ούτε καν στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που να επιβάλουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Παρότι τόσοι άνθρωποι παγκοσμίως φορούν μάσκα, ο ιός εξαπλώνεται.

«Εκπλήσσομαι που δεν έχουμε περισσότερες ή καλύτερες μελέτες που να δείχνουν τι πραγματικά κάνουν οι μάσκες.

Είναι πιο πολύ εφέ.

"Sponsored links"

Χώρες όπως η Ισπανία και το Βέλγιο έχουν υποχρεώσει τους πολίτες τους να φορούν μάσκες, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων ακόμα αυξάνεται».

Σημειώνεται πως η Σουηδία, η οποία δεν επέβαλε lockdown, έχει δει τα περιστατικά και τους θανάτους από κορωνοϊού να επιβραδύνονται.

bankingnews.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις