17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για τη δοκιμασία της 25χρονης καρκινοπαθούς

Ημερομηνία:

«Πρακτικές αλλά και αδράνειες που όχι μόνο δε διευκόλυναν τον πολίτη αλλά αντίθετα ύψωναν ανυπέρβλητα εμπόδια στη σχέση του με τις δημόσιες υπηρεσίες, τραυματίζοντας την αξιοπρέπειά του και θέτοντας κάποτε και την ίδια τη ζωή του σε κίνδυνο, δε μπορούν και δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές». Αυτό δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων σχετικά με την περιπέτεια της 25χρονης καρκινοπαθούς η οποία εξαιτίας της γραφειοκρατικής αντιμετώπισης του προβλήματός της κινδύνευε να μείνει δίχως ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η συγκλονιστική ιστορία της 25χρονης καρκινοπαθούς, με τη μητέρα της να δοκιμάζεται από την ίδια νόσο, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, προκάλεσε την άμεση δραστική παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, που εξασφάλισε για την 25χρονη τα αυτονόητα: ο ιατρικός της φάκελος διαβιβάστηκε ήδη από χθες 23/4/2015- στο ΚΕΠΑ Ηρακλείου και, σήμερα 24/4/2015, εξετάζεται η ασθενής από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή των ΚΕΠΑ στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, με ταυτόχρονη εξασφάλιση του δικαιώματός της σε πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη ως άμεση ασφαλισμένη.

Η άμεση επίλυση του προβλήματος αποδίδεται στην ανθρωποκεντρική αντίληψή μας για την παροχή των βασικών κοινωνικών αγαθών σε όλους, χωρίς διακρίσεις και αναχρονιστικά γραφειοκρατικά εμπόδια. Η θέσπιση νέων κανόνων εξυπηρέτησης, προστασίας, στήριξης κι ενίσχυσης του πολίτη σε κάθε τομέα (και σε αυτόν της υγείας), αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Πρακτικές αλλά και αδράνειες που όχι μόνο δε διευκόλυναν τον πολίτη αλλά αντίθετα ύψωναν ανυπέρβλητα εμπόδια στη σχέση του με τις δημόσιες υπηρεσίες, τραυματίζοντας την αξιοπρέπειά του και θέτοντας κάποτε και την ίδια τη ζωή του σε κίνδυνο, δε μπορούν και δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...