Ο Χανιώτης ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης ομόφωνα πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ένωσης Ευρωπαίων Ποινικολόγων

Κανένα σχόλιο

Με πρόσφατη Απόφαση του Συνεδρίου  της Ένωσης Ευρωπαίων Ποινικολόγων (European Criminal Bar Association), που έλαβε χώρα στη Ρώμη, (υπό αυστηρά μέτρα προστασίας από τον Κορονοϊό)   στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2020, εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ενωσης, ο Έλληνας ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ευρωπαίων Ποινικολόγων, έχει ως έργο, την επίβλεψη,  συμμόρφωση  και τον συντονισμό των Ευρωπαϊκών Κρατών με τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχοντας στο ενεργητικό της, παράδοση πλούσιου έργου και παρεμβάσεων.

Παρεμβαίνει δε ως τρίτο μέρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου επί υποθέσεων μεγάλου ενδιαφέρντος,  ως θεσμικός πυλώνας του Ευρωπαϊκού νομικού οικοδομήματος.

"Sponsored links"

Είναι δε εντυπωσιακός ο αριθμός των αναφορών και εκθέσεων από πρόσωπα και φορείς από όλη την ευρώπη που λαμβάνει η Επιτροπή σε τακτική βάση για επεξεργασία και ανάληψη πρωτοβουλιών.

Πρόσφατα,  ήταν από τoυς πρώτους Ευρωπαϊκούς  Φορείς που είχαν καυτηριάσει δια σκληρής γραπτής δημόσιας Ανακοίνωσης την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων, από τις Αρχές της Λευκορωσίας και τον Πρόεδρό της Αλεξάντρ Λουκασένκο, τις μαζικές συλλήψεις, το βασανισμό συλληφθέντων και το μέγεθος, της συγκάλυψης που επιχειρείται στη χώρα, με πρόταση παραπομπής στα Διεθνή ποινικά όργανα.

Σε προηγούμενη παρέμβασή τους, όσον αφορά την αρπαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτών από την Τουρκία, είχαν αποδομήσει προ της δίκης, το Τουρκικό Κατηγορητήριο,  από άποψη Διεθνούς Δικαίου, υποδεικνύοντας την Τουρκία,  ως  “διεθνή παραβάτη”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις