Ο χιονισμένος Σταυρός του Ψηλορείτη ήταν από την Ιταλία!

Κανένα σχόλιο

H συγκεκριμένη φωτογραφία δημοσιεύτηκε ευρύτατα, κυρίως στα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε φωτογραφικά αφιερώματα από την χιονισμένη Κρήτη, αλλά και στα πανελλαδικά. Στη φωτογραφία υποτίθεται ότι βλέπουμε τον παγωμένο από τον χιονιά Σταυρό του Ψηλορείτη. Όμως ο Σταυρός δεν είναι από τον Ψηλορείτη αλλά από την Ιταλία.

Γράφει σχετικά η σελίδα ελληνικά hoaxes:

Η φωτογραφία αρχικά δημοσιεύθηκε αρχικά από το KritiChannel στο facebook και αναπαράχθηκε σχεδόν από το σύνολο των σελίδων.
Παράδειγμα: eleysis-ellinwn.gr

"Sponsored links"

Η φωτογραφία που αντιστράφηκε (δεξιά-αριστερά) για να είναι πιο δύσκολη η εύρεσή της, είναι από το βουνό Gran Sasso στην κεντρική Ιταλία.

https://gr.pinterest.com/pin/218283913169213640/

https://archive.is/PXSiu

Όπως βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία, ο σταυρός είναι μεταλλικός. Η διαφορά με τον ξύλινο σταυρό που υπάρχει στον Ψηλορείτη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

http://mc.posvete.cz/crete13/

"Sponsored links"

http://pezopories.blogspot.gr/2013/07/2456.html

Η φωτογραφία που έγινε viral και δημοσιεύθηκε, σχεδόν από το σύνολο των σελίδων, δεν έχει καμιά σχέση με την Κρήτη και τον Ψηλορείτη.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις