«Πάγωσαν» οι σωματοφύλακες του Κάρολου με τα κρητικά μαχαίρια – Η απαίτηση και η αναδίπλωση μετά τις αντιδράσεις

Κανένα σχόλιο

Ένα άγνωστο περιστατικό από την επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στην Κρήτη αποκαλύπτει το cretalive.

Σε σύσκεψη για τις τελικές λεπτομέρειες, λίγες μέρες πριν από την άφιξη Καμήλας – Καρόλου στην Κρήτη, υπήρξε εμπλοκή με το χορευτικό συγκρότημα.

Όταν οι Βρετανοί υπεύθυνοι ασφαλείας κατάλαβαν πως οι άνδρες χορευτές θα έφεραν στη ζώνη τους ένα κρητικό παραδοσιακό μαχαίρι… πάγωσαν, ζητώντας επίμονα να αφαιρεθεί από την φορεσιά.

"Sponsored links"

Ωστόσο, τέτοια ήταν η αντίδραση από τους Κρητικούς, που τελικά οι Βρετανοί αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν.

«Εμείς το προτείνουμε, αλλά αν η αφαίρεση των μαχαιριών από τη στολή των χορευτών προσβάλει τον πολιτισμό σας…» φέρεται να είπε ένας από τους Βρετανούς.

Εν τέλει, όπως φαίνεται και από τα τηλεοπτικά πλάνα, οι άνδρες χορευτές κράτησαν το μαχαίρι τους.

Παρακολουθήστε το χορό του Κάρολου μετά το 12ο λεπτό

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις